1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Palju õnne! Eesti kohvimaitsmise meister on The Brick Coffee Roastery juhina töötav Henry Politanov
Palju õnne! Eesti kohvimaitsmise meister on The Brick Coffee Roastery juhina töötav Henry Politanov

Palju õnne! Eesti kohvimaitsmise meister on The Brick Coffee Roastery juhina töötav Henry Politanov

Cuppingu_võitja_Henry_Politanov_foto2_Liis_Reiman
Fotod: Liis Reiman

29. aprillil Tallinn Coffee Festivalil toimunud Estonian Cupping Championship ehk kohvimaitsmise võistlused võitis Henry Politanov. Igapäevaselt The Brick Coffee Roastery juhina tegutsev kohviekspert suutis kõige osavamalt ning kiiremini eristada väikeste maitsenüansside poolest erinevaid kohvisid.

Meistritiitli pälvinud Politanovi sõnul osales ta sellisel võistlusel esmakordselt. “Erilisi ettevalmistusi ma selleks teha ei jõudnud,” tunnistab kohvifanaatik. “Võidu tagas kiirus, sest tegin kõik otsused esimese korraga ning tänu heale ajale saingi parima tulemuse.”

Cuppingu võistlusest võttis osa 12 kogenud baristat ning finaal kujunes vägagi tasavägiseks ning kaasahaaravaks. Pingelisel võistlusel saavutas teise koha Marta Piigli Pauligist ning kolmandaks tuli Märten Kuusemets The Brick Coffee Roasteryst.

Cuppingu_esikolmik_foto_Liis_Reiman

Võistluste koordinaatori Sille Küttneri sõnul tõstab Estonian Cupping Championship esile professionaalseid kohvimaitsjaid, kes näitavad üles kiirust, osavust ja täpsust. “Võistlusel osalesid kohvientusiastid, kes suudavad eristada maitsenoote erinevates kohvides,” kinnitas Küttner.

Võistlusel asetati lauale kolm tassi kohvi, millest kaks tassi sisaldasid identseid kohvisid ning üks oli unikaalne. Kasutades lõhna- ja maitsetaju, tähelepanu ning kogemusi pidid võistlejad eristama üksiku kohvi võimalikult kiiresti.

Head Uudised GoodNews