1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. PALJU ÕNNE I Parim kohvimaitsja on Roland Põllu
PALJU ÕNNE I Parim kohvimaitsja on Roland Põllu

PALJU ÕNNE I Parim kohvimaitsja on Roland Põllu

Eile Kultuurikatlas Tallinn Coffee Festivalil toimunud Estonian Cupping Championship 2020 meistritiitli pälvis Kokomo Coffee Roasters asutaja ja röstmeister Roland Põllu, kes võitis cuppingu võistlusel esikoha ka möödunud aastal.

“Ma ei tulnud tegelikult võistlema mõttega, et suudan tiitlit kaitsta, kuna konkurents oli väga kõrge“ kommenteeris Põllu oma võitu. “Aga praegu on hea tunne, et ma ei ole veel roostes ning maitsemeel on endiselt terav.” Võitja sõnul oli ka suurepärane kogeda, et võistlus on iga aastaga muutunud suuremaks ja professionaalsemaks.

II koha pälvis võistlusel Kerdo Mägi (Lola Coffee Bar) ning III koha Henry Politanov (The Brick Coffee Roastery), kellest viimane on sama võistluse võitnud ka 2017. ja 2018. aastal.

Estonian Cupping Championship 2020 ehk kohvimaitsmise võistlusel asetati iga võistleja ette kaheksas grupis kolm tassi kohvi, millest kaks täiesti identsed ning kolmas erinev. Kasutades lõhna- ja maitsetaju, tähelepanu ning kogemusi pidid võistlejad eristama üksiku kohvi võimalikult kiiresti. Tulemuse juures luges nii täpsus kui ka kiirus.

“Cuppingu võistlus oli osalejate jaoks keerulisem kui möödunud aastatel, kuna kasutasime üsna sarnaseid kohvisid ning tegime ka segutasse,” selgitas baristavõistluste koordinaator Rene Õuemets. “Võistluste üllatajaks oli uustulnuk Kerdo, kes pidi finaalis vastu astuma kahele väga kogenud röstmeistrile ning suutis sellegipoolest suurepärase tulemuse saavutada.” Õuemets lisas, et võistluste korraldamine oli seoses maailmas ning Eestis kujunenud olukorraga väljakutsuvam kui varem, kuid tänu professionaalsele meeskonnale ning headele toetajatele sai võistlus siiski toimuda heal tasemel.

Võistluste toetajad on Brita, Caffeine, Farmi, Lavazza, Mission Coffee Works, Paulig ja Profexpo.

Neljandat korda toimuv Tallinn Coffee Festival leiab aset 05. ja 06. septembril Tallinna Kultuurikatlas. Üritusel saab tutvuda paljude erinevate ja eriliste kohvisortidega, kohvivalmistusviiside ning seadmetega. Lisaks kohvile on festivalil esindatud muud kuumad joogid nagu tee ja kakao, lisaks on avatud tänavatoidukohad ja kohvikud.

Head Uudised GoodNews