1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Palju õnne! Kirjanik Reeli Reinausele antakse täna üle Järje Hoidja auhind
Palju õnne! Kirjanik Reeli Reinausele antakse täna üle Järje Hoidja auhind

Palju õnne! Kirjanik Reeli Reinausele antakse täna üle Järje Hoidja auhind

Reeli ReinausTäna antakse rahvusvahelise lasteraamatupäeva eel Tallinna Keskraamatukogu rõdusaalis taas üle Järje Hoidja auhind, mille seekord pälvib kirjanik Reeli Reinaus raamatuga „Verikambi“.

Auhind antakse eelmisel aastal ilmunud ja Tallinna Keskraamatukogus ka möödunud aastal enim loetud eesti laste- või noorteraamatu autorile. Kirjanik saab tänutäheks kingituseks Pelgulinna Gümnaasiumi 7.b klassi õpilase poolt raamatu ainetel valminud pildi.

„Verikambi“ on Reeli Reinausi müstiline noorteromaan, kus neli keskkooliõpilast – Kirke, Joonas, Gustav ja Elina – eksivad metsas matkates ära. Peale mahajäetud veskis kõheda öö veetmist avastavad nad, et miski pole enam endine. Vanad ja vaevatud jõud on üles äratatud ning ihuvad kättemaksu selle eest, mis saadeti korda aastasadu tagasi. Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik Kaisa (15a) võttis teose kokku:  „See on seikluslik raamat neljast noorest inimesest, kelle õuduslugu saab alguse vanas veskis. Raamatusse põimitud killud eesti mütoloogiast ja vanadest uskumustest mõjuvat põnevalt ja hirmutavalt!”

Palju õnne tunnustuse puhul ka heade uudiste portaali toimetuse poolt!

Head Uudised GoodNews