1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Palju õnne! Lääne-Viru maakondlik aumärk antakse kaheksale inimesele
Palju õnne! Lääne-Viru maakondlik aumärk antakse kaheksale inimesele

Palju õnne! Lääne-Viru maakondlik aumärk antakse kaheksale inimesele

Virge Ong
Virge Ong

Lääne-Viru maavanem Marko Torm annab seoses Eesti Vabariigi 99. sünnipäevaga välja seitse maakonna kuldset vapimärki ja ühe hõbedase aumärgi.

Märgi saajate hulgas on nii tohter, kultuuriürituste eestvedaja, haridusjuht, erialaspetsialist, põllumees kui ka mitmed ettevõtjad.

Lääne-Virumaa vapimärgi kavaleride väärikasse ritta lisanduvad sel aastal Aru Grupp ASi omanik ja tegevjuht Juhan Viise, kes on 23 aasta jooksul kasvatunud oma ettevõtte väikesest saeveskist tõsiseks, rahvusvaheliselt tuntuks puidutööstusettevõtteks. Tunnustuse pälvib ka Sõmeru Põhikooli direktor Virge Ong, kes on märkimisväärselt panustanud maakonna ja riigi hariduse edendamisse, olles algatanud ja läbi viinud ettevõtmisi, mis on toetanud riigi hariduspoliitikat.

Vapimärgi pälvivad ka Rakvere Põllumajandustehnika OÜ, Kaarli Farm OÜ ja Õitseng OÜ juhatuste liige Toom Kuusmik, kes on andnud suure panuse noorte kaasamisel põllumajanduslikku tootmisse ja kes ka 14 aastat peale pensioniikka jõudmist oma ettevõtete tegemistes igapäevaselt tegutseb. Tunnustust avaldatakse ka Virumaa Teataja peatoimetajale Aarne Mäele pikaajalise ja pühendunud töö eest maakonna sündmuste kajastamisel ning Viru Folgi peakorraldajale ja kunstilisele juhile Peep Veedlale, kelle eestvedamisel on festival üheksa aasta jooksul Käsmu toonud ligi 100 000 külastajat.

Peep Veedla
Peep Veedla

Märgi saavad ka nina-, kõrva-, kurguarst Tiina Pruler-Ild, keda kui suurepärast spetsialisti hindavad nii patsiendid kui ka kolleegid. Veel ka põllumees, OÜ Avispeamees juhataja, põllumeeste ühistu KEVILI nõukogu esimees ja Väike-Maarja Põllumeeste Seltsi esimees Jaak Läänemets, kes oma erilise töö ja tegevusega on majanduse ja maaelu arendamise valdkonnas oluliselt kaasa aidanud Lääne-Viru maakonna positiivsele arengule.

Jaak Läänemets
Jaak Läänemets

Lääne-Virumaa hõbedase vapimärgi kavaler on Tapale rõivatööstusettevõtte Segers Eesti OÜ rajanud Roger Ingemar Larsson, kes on aastaid toetanud ka kohaliku valla üritusi, spordiseltse, kultuuriühinguid, teinud investeeringuid linna korrastamiseks ja osalenud heategevuskampaaniates.

Roger Ingemar Larsson
Roger Ingemar Larsson

Lääne-Viru maakonna vapimärk on maakonna kõrgeim tunnustus aastast 2005. Kuldne vapimärk antakse Eesti Vabariigi kodanikule maakonnale osutatud eriliste teenete eest ja väljapaistvate saavutuste tunnustamiseks ning maakonnale au ja tuntust toonud saavutuse tunnustamiseks. Hõbedane vapimärk aga sarnaste teenete eest välismaalasele, kes ei ela Eestis.

Teenetemärgid antakse maavanema poolt üle Eesti vabariigi 99. aastapäevale pühendatud pidulikul vastuvõtul 22. veebruaril Haljala rahvamajas.

Head Uudised GoodNews