1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Palju õnne! Sihtasutuse Noor Ehe stipendiumi pälvis Hanna-Maria Vanaküla
Palju õnne! Sihtasutuse Noor Ehe stipendiumi pälvis Hanna-Maria Vanaküla

Palju õnne! Sihtasutuse Noor Ehe stipendiumi pälvis Hanna-Maria Vanaküla

Hanna-Maria Vanaküla
Hanna-Maria Vanaküla
Foto: Erinn M. Cox

Eile õhtul anti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones üle sihtasutuse Noor Ehe stipendiumid sel aastal enim silma paistnud noortele ehtekunstnikele, peapreemia pälvis Hanna-Maria Vanaküla.

“Hanna-Maria on erinevate materjalide ja vormiotsingutega julge katsetaja,” kinnitas sihtasutuse looja, ehtekunstnik Kadri Mälk. “Ta on oma töös äärmiselt nõudlik, läheneb teemadesse süvenemisega, loominguliselt söakalt eristuv – need olid peamisteks põhjusteks, miks otsustasime sel aastal stipendiumi just temale anda.”

Lisaks peapreemiale anti välja ka kaks eripreemiat. SUURE SÜDAME eripreemia sai ehtekunstnik ning Eesti Kunstiakadeemia ehte- ja sepakunsti eriala juveelitöö meister Jens Andreas Clausen. Teine eripreemia anti rühmitusele Domestic Jewelry (Claudia Lepik, Ljubov Kedrina ja Kaia Ansip), kes on juba ligi aasta postitanud igapäevaselt Instagrami fotosid käepärastest vahenditest valmistatud ehtest.

Hanna-Maria Vanaküla looming
Foto: Tiit Rammul

Tunnustatud ehtekunstnik Kadri Mälgu poolt loodud sihtasutus Noor Ehe on era-algatuslik ettevõtmine eesmärgiga toetada ja tunnustada loojaid, kelle tegemised on jätmas värsket jälge tänasesse Eesti ehtekunsti.

Käesoleval aastal olid stipendiumi nominentideks ehtekunstnikud Marita Lumi, Hanna-Maria Vanaküla, Merlin Meremaa, Triin Kukk, Keiu Koppel, Armour’i meeskond, Tallinna Rakenduskunsti Triennaali meeskond, Domestic Jewelry ja Jens Andreas Clausen.

Jens Andreas Clauseni looming
Foto: Tiit Rammul

2008. aastal loodud fondi juhatusse kuuluvad Kadri Mälk (asutaja), Tanel Veenre, Piret Hirv ja Kadri Karro. Eelnevatel aastatel on stipendiumi pälvinud ehtekunstnikud Ettel Poobus, Nils Hint, Urmas Lüüs, Sofia Hallik, Darja Popolitova, Maria Valdma ja Kätrin Beljaev.

Head Uudised GoodNews