1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Parimad noortalunikud! Türi Lillelaadal selgusid parimad noortalunikud
Parimad noortalunikud! Türi Lillelaadal selgusid parimad noortalunikud

Parimad noortalunikud! Türi Lillelaadal selgusid parimad noortalunikud

Felix Lavrentjev

Reedel selgusid Türi Lillelaadal peetud kutsemeistrivõistlustel parimad noortalunikud.

Ühtekokku püüdis tiitlit 14 õpilast Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist, 13 õpilast Järvamaa Kutsehariduskeskusest ning kaks noortalunikku.

Oma teadmisi ja oskusi tuli näidata kümnel võistlusalal: väetiste külvinormi arvutamine, või valmistamine purgis, veiste eluskaalu määramine, traktori täpsussõit, põllu suuruse määramine sammudega, põllukultuuride seemnete tundmine ja viljakoti kaalumine, lüpsimasina hooldus, põllutööriistade haakimine traktorile, saeketi vahetus ning kasti valmistamine.

Parimaks noortalunikuks osutus Järvamaa Kutsehariduskeskuse põllumajandustöötaja eriala II kursuse õpilane Felix Lavrentjev. Teise koha sai Rando Kiviste Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist ning kolmanda koha Meelis Lindret Järvamaa Kutsehariduskeskusest.

Lisaks noortaluniku tiitlile noppisid Järvamaa Kutsehariduskeskuse õpilased ka võistlusaladel individuaalselt häid kohti. Väetise külvinormi arvutamises oli parim Jessica Kull, või valmistamises Enri Reismann ning lüpsimasina hoolduses ja kasti valmistamises Tauri Luigand. Traktori täpsussõidus oli noormeestest parim Felix Lavrentjev ja neidudest Kristiine Frei. Parimaks taluperenaiseks osutus Jessica Kull.

Noortalunike kutsevõistlus toimus juba 17. korda ning seda korraldasid koostöös Järvamaa Kutsehariduskeskus, Maaeluministeerium ja SA Innove.

Allikas: Kesk-Eesti Tre Raadio 

Head Uudised GoodNews