1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Pärnu kesklinnas avatakse innovaatiline noortekeskus
Pärnu kesklinnas avatakse innovaatiline noortekeskus

Pärnu kesklinnas avatakse innovaatiline noortekeskus

Täna otsustas Pärnu linnavalitsus noortekeskust kavandavale MTÜ-le Huub anda viieks aastaks tasuta kasutada Akadeemia 5 asuvad 267-ruutmeetrised ruumid.

Keskus erineb senistest noortekeskustest sisu poolest. Innovaatilisus seisneb metoodikates ja töömudelis, mida uues keskuses kasutatakse. Keskusest saab unikaalne kompetentsikeskus tänu tugivõrgustikule ja noorelt noorele põhimõttel toimivale mentorlusele, mille abil noorte koostööoskused ja ettevõtlikkus arenevad.

Uues noortekeskuses on kavas korraldada muusikaproduktsiooni- ning fotograafia- ja videograafiatöötube, kus saadakse kokku uusi teadmisi ja tagasisidet andva professionaaliga. Plaanis on noorte artistide kontsert, noori motiveerivate videoklippide tootmine koostöös Endla teatri noortestuudioga, ideede genereerimise üritus, strateegiliste lauamängude õhtud, ettevõtjatega kohtumised jpm.

Noortekeskuse sihtgrupiks on gümnaasiumi-, kolledži- ja ettevõtlikumad põhikooli lõpuklasside õpilased. Tegemist on avatud noortekeskusega, kuhu sissepääs on noortele tasuta.

Keskuse tegevust toetatakse linna eelarvest. Nii 2020. kui ka 2021. aastaks on selleks planeeritud 65 000 eurot. Noortekeskuse loomist innovaatilise noorsootöö mudelina toetab riiklikest ja Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest ka Eesti Noorsootöö Keskus.

Huub on loodud äsja just selleks puhuks.

Head Uudised GoodNews