1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Pärnu Vallikäärus toimub nädalavahetusel enneolematu 3D show
Pärnu Vallikäärus toimub nädalavahetusel enneolematu 3D show

Pärnu Vallikäärus toimub nädalavahetusel enneolematu 3D show

Pärnu Vallikäärus toimub nädalavahetusel enneolematu 3D show20.- ja 21. juuni õhtul enne südaööd kell 23.40 saab Pärnu Vallikäärus näha enneolematut 3D videoprojektsioonetendust, kus on ühendatud kunst ja kaasaegsed tehnilised võimalused. Etendusse on kaasatud lihast ja luust inimesed, pürotehnika ning mitmed jahid.

Etenduse produtsendi Anneli Lepa sõnul tähendab 3D videoprojektsioon ehk “mapping” kunstilise video loomist hoonetele ja muudele pindadele nii, et need muutuvad elavaks läbi valguslahenduse, värvide ning liikumise. “Vallikäärus toimuva etenduse eesmärk on kohalikele elanikele huvitaval viisil tutvustada Pärnu ja Eesti ajalugu. Ettevõtmine on ainulaadne juba selle poolest, et lisaks videole on etendusse kaasatud päris inimesed, ning Pärnu Jahtklubi liikmed jahtidega. Pilt kuvatakse Vallikääru muldvallidele ning ei puudu ka eriefektid!” avaldas Lepp intrigeeriva ettevõtmise telgitaguseid.

3D videoprojektsioon ehk “mapping” on uudne videotehniline lahendus, mis pakub vaatajale unustamatut elamust. Tehniliste lahendustega luuakse videopilt ükskõik millisele pinnale. Läbi spetsiaalse tehnika kasutamise ning lavastuse tuuakse vaatajatele unikaalne võimalus näha midagi innovatiivset ning osaleda videotehnilises etenduses.

Vallikäärus toimuva valgus- ja videoetenduse kunstnik on Indrek Aija, muusika on kokku pannud Janek Vlassov, varjuteatri ja tantsulise osa on teinud Meeli Pärna Tantsukoolist Waf, tehnilise “ekraani” ülesehituse eest vastutab Viljar Viik. Pürotehniliste lahenduse eest hoolitseb OÜ Tulekild. Etenduse toimumist rahastavad Pärnu linnavalitsus, Tallinna linnavalitsus, AS Pärnu Vesi.

3D videoprojektsiooni on Pärnus tehtud avalikult üks kord Pärnu Kuurort 175 aastapäeva pidulikuks lõpetamiseks 31.detsembril 2013. Projekti elluviijaks olid Pärnus tegutsevad eksperdid, kes on ka käesoleva idee elluviijateks.

Vaata videot:

Etendus on külastajatele tasuta!

20. ja 21. juunil toimuv Veefestival Watergate on sellel aastal publikule pakkumas tihedat programmi nädalavahetusel, mis juhatab sisse Eestimaa suve ja jaanipäeva.

Uutest ettevõtmistest pakub festival sellel aastal veealade spordiprogrammi ja suurt tegevusparki Vallikääru aasal ja Munamäe pargis, mis on osavõtjatele tasuta. Seitsmel laval toimub enam kui kümme kontserti, kus peaesinejaks funkilegend Earth Wind & Fire Experience feat. Al McKay. Lisaks esineb Radar koos solistidega, Tanel Padar and the Sun ning toimuvad kaks Tallinn Music Weeki klubiõhtut.

Head Uudised GoodNews