1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pärnus tehti juubelikummardus Valgrele
Pärnus tehti juubelikummardus Valgrele

Pärnus tehti juubelikummardus Valgrele

Eile  toimus Pärnus Ammende Villa aias Raimond Valgre 100. juubeli kontsert “Kummardus Valgrele”, kus astusid üles mitmed tuntud Eesti artistid.

Oma tõlgenduse armastatud muusiku ja helilooja lugudest tõid kuulajateni Lenna Kuurma, Eda-Ines Etti, Koit Toome, Karl-Erik Taukar, Marten Kuningas ja Endla teatri näitleja Tambet Seling.

Valgre ühte tuntumat laulu “Muinaslugu muusikas” esitas rahvusvahelise Pärnu I popp- ja jazzlauljate konkursi võitja, soomerootslane Charlotta Kerbs. Soliste saatis Pärnu Linnaorkester Mart Sanderi juhatusel.

Raimond Valgre muusikale lisaks said külalised nautida Ammende Villa aiakohvikute hõrgutisi ja Jacob’s Creeki suviseid veine. Õhtut täitsid nostalgilised lood armastatud heliloojast, suvest ja Pärnust Tambet Tuisu vahendusel.

Traditsiooniliselt andis Pärnu Rotary Klubi kontserdil üle Valgre pronksist kuju, mis on aumärk Raimond Valgre loomingu väärtustamise ja hoidmise eest. Sel korral pälvisid tunnustuse galakontserdi “Kummardus Valgrele” korraldajad. Varasemalt on Rait Pärgi valmistatud vähendatud mõõdus Valgre kuju saanud teiste seas Mart Sander, Liisi Koikson, Valter Ojakäär, Toomas Voll ja Mati Põldre.

Kontsertõhtu “Kummardus Valgrele” toimus tänavu juba üheteistkümnendat aastat. Kontserdi ideeks on hoida ja meenutada 1930-ndate Pärnu kuurordi suvemälestusi ning hoida alal ja väärtustada armastatud muusiku ja helilooja Raimond Valgre loomingut ka tänapäeval.

Raimond Valgre juubelikontserdi esinejaid ja külalisi majutas Ammenda Villa ja Estonia Spa hotell, mõnusa kontserdimeeleolu aitas luua Austraalia veinitootja Jacob’s Creek, kontserdi õnnestumisse panustas ka Pariisi Vesi.

Raimond Valgre 100. juubeli kontsert “Kummardus Valgrele”

Head Uudised GoodNews