1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pärnus toimub õpilasfirmade loomise maraton
Pärnus toimub õpilasfirmade loomise maraton

Pärnus toimub õpilasfirmade loomise maraton

Sel nädalavahetusel, 15.-17. septembril toimub Pärnus õpilasfirmade loomise maraton Hakkaton, kus 48 tunni jooksul aitavad mentorid kohale tulnud ligi 100 gümnaasiumi- ja kutsekooli õpilasel leida äriideed ja luua kohe ka õpilasfirmad.

Teist aastat toimuva Hakkatoni jooksul aitavad rahvusvahelise ärikogemusega mentorid ja koolides ettevõtlusõpet pakkuva programmi Junior Achievement (JA) Eesti vilistlasorganisatsioon JA Alumni leida noortel jätkusuutlikud äriideed, moodustada meeskonnad ja teha ka esimesed vajalikud sammud oma toote või teenusega turule jõudmiseks.

“Eelmisel sügisel toimund esimene Hakkaton oli vägagi edukas – välja tuldi hulgaliselt uute ja põnevate õpilasfirmade ideedega ning tervelt ligi 90 protsenti osalenutest tegelesid pärast Hakkatoni ka oma ideega intensiivselt edasi,” märkis Ja Alumni juhatuse esimees Maria Rahamägi. “Suurima kasuna tõid noored ise välja, et nad said võimaluse oma ala ekspertide abil firma loomise protsessi oluliselt kiirendada ja üleüldiselt palju uusi teadmisi ning kontakte.”

Eelmise aasta Hakkatonist kasvasid teiste hulgast välja näiteks õpilasfirma Cocopop, mis toodab Eesti esimest tervislikku popkorni, Laps Kooli, mis pakub laste kooli ja lasteaeda toimetamise jagamisteenust ning Woodsup, mis toodab personaliseeritud puidust akupanku.

Noortele annavad intensiivse kahe ööpäeva jooksul juhiseid nimekad äri- ja turunduseksperdid nagu näiteks Yrjö Ojasaar, Ede Schank Tamkivi, Gleb Maltsev, Krister Haav ja Joao Rei. Teiste hulgas tuleb oma kogemustest rääkima suvel Euroopa parimaks õpilasfirmaks valitud biojäätmeid lagundavaid prügikaste tootev Festera.

Hakkatoni korraldab endisi õpilasfirmade tegijaid koondav vilistlasorganisatsioon JA Alumni Estonia.

Head Uudised GoodNews