1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pealinna mudilaste tantsupeol „Me armastame Eestit” on tantsimas ligi 20 000 last
Pealinna mudilaste tantsupeol „Me armastame Eestit” on tantsimas ligi 20 000 last

Pealinna mudilaste tantsupeol „Me armastame Eestit” on tantsimas ligi 20 000 last

Foto: Pixabay

24. mail 2018 kell 16.00–16.30 toimub kõikide Tallinna lasteaedade hoovis samaaegselt mudilaste tantsupidu „Me armastame Eestit”, kus on tantsimas ligikaudu 20 000 last. Tantsupidu on pühendatud Eesti Vabariigi sajandijuubelile ning sellega tähistatakse ka Tallinna alushariduse 100. aastapäeva.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul korraldatakse nii suurt lasteaialastele mõeldud tantsupidu pealinnas esimest korda. „Kuna soovisime, et tähtsa sündmuse meeleolu jõuaks kõikide lasteni, on uudne ka peo vorm. Kui tavaliselt tullakse tantsupidudeks ühte kohta kokku, siis seekord on suur pidu jaotatud pisemateks peokesteks,“ rääkis Belobrovtsev. „Nii toimubki üle linna korraga 126 väikest pidu, millest kokku kasvab ülelinnaline kogukondi ühendav ettevõtmine.“

“Nii toimubki üle linna korraga 126 väikest pidu, millest kokku kasvab ülelinnaline kogukondi ühendav ettevõtmine.” – Vadim Belobrovtsev

Iga lasteaed lavastab pidu oma moodi, kuid kõigil on ka ühine osa. Esiteks on repertuaaris kolm tantsu, mida tantsitakse kõikjal. Pidu algab „Sabatantsu“ ja lõpeb „Kaera-Jaaniga“, nende vahele mahuvad ühine „Nüüd tulge tantsima“ ning iga lasteaia enda valitud tantsud. Teiseks kasutavad lasteaiad linnalt kingituseks saadud rahvarõivaid, tunnussilte ja rütmipille, mille on valmistanud Tallinna koolide õpilased.

Mudilaste tantsupidu korraldavad Tallinna Haridusamet, Tallinna alusharidus 100. aastapäeva töörühm ja Tallinna lasteaiad.

Head Uudised GoodNews