1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Peipsi pealinn ootab öösuusatajaid
Peipsi pealinn ootab öösuusatajaid

Peipsi pealinn ootab öösuusatajaid

Suusatajad veekogul Foto: Veematkad
Suusatajad veekogul
Foto: Veematkad

Laupäeval pimedatel õhtutundidel (algusega kell 18.00) Mustvees teoks saavale öösuusatamisele oodatakse kõiki spordiharrastajaid ja rohkesti kaasaelajaid. Sportimisele annab boonuse atraktiivne kultuuriprogramm.

„Idee midagi sellist korraldada mõlkus peas juba ammu, arvan, et esimesena käis idee välja Janek Romanovitš. Kui meie koostööpartnerid MTÜst Lohusuu Lodi aga härjal sarvist haarasid, siis leidsime, et nüüd teeme ära!“ ütles Mustvee kultuurikeskuse juhataja kohusetäitja Laidi Zalekešina. Tema sõnul on soov korraldada öösuusatamine vähemalt ühe kilomeetri pikkusel valgustatud rajal ja läbi võib selle sõita vastavalt oma võimetele, kas või kümme korda. “Võistlust kui sellist ei toimu, otsustasime esimesel aastal proovida ürituse läbi viia mõnusa talvise rahvapeona. On võimalus suusatada, uisutada, kõndida rada läbi, ikka vastavalt oma võimetele ja soovile. Tulla lihtsalt pere või sõpradega lustima ja talvemõnusid nautima. Võistlusmoment aga päriselt ei puudu – autasustatud saavad vahvaim suusakostüüm, tublim sportiv pere ja noorim ning vanim osaleja.

Mustvee sadamahoone, kus paiknevad rannarestorani saavad külastada öösuustamisel osalejad Foto: Eviko
Mustvee sadamahoone, kus paiknevat rannarestorani saavad öösuustamisel osalejad külastada
Foto: Eviko

Zalekešina sõnul saavad osalejad hea muusika saatel muuli jääl sportlikult lustida. „Tubli ja veetlevalt punapäine spordiedendaja, treener Maiu Veltbach kannab hoolt, et pealtvaatajatel külm ei hakkaks. Õhtut juhivad lõbusad trollid ja saame nautida Peeter Jõgioja trummi- ja tulešõud. Üritusele paneb punkti ilutulestik. Külma vastu aitavad ka soojad joogid ja kuum Peipsi kalast keedetud uhhaa. Avatud on ka Mustvee Rannakohvik ning saab jalutada meie kaunilt valgustatud romantilisel promenaadil. Nii mõnedki daamid ja härrad võivad sealt leida sõbra või kaaslase kogu eluks.

„Tahan siinkohal öelda, et üritus toimub iga ilmaga, Peipsi jää kannatab ka vaatamata plusskraadidele, mida lubatakse. Iseasi, kas suusatada saab. Aga põhjust perega välja tulla pakub meie üritus ikkagi,“ teatas Mustvee karismaatiline kultuurijuht Laidi Zalekešina.

 Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews