1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Peipsi pealinn ootab pühapäeval Kalevipoja uisumaratonile
Peipsi pealinn ootab pühapäeval Kalevipoja uisumaratonile

Peipsi pealinn ootab pühapäeval Kalevipoja uisumaratonile

Foto: Mart Tooming

Pühapäeval saab Mustvees teoks pikaajalise traditsiooniga rahvaspordisündmus VI Kalevipoja uisumaraton.

Kalevipoja uisumaratoni peakohtunik, Jõgevamaa spordiliidu Kalju juhataja Uno Valdmets märkis, et võistluse korraldustoimkond on aktiivselt ja tulemuslikult tegutsenud. „Rajameister Sergei Ulekšin on teinud head tööd tänavuse talve tingimustes,“ kiitis ta.

Maratoni start ja finiš on Mustvee sadama piirkonnas.

Valdmets märkis, et maratonil sõidetakse 30-kilomeetrisel ja 9-kilomeetrisel distantsil ning toimub ka rahvamatk, mille pikkus oleneb osalejate soovist.

Kõik maratonil uisutajad saavad osavõtumedali, iga vanuseklassi kolm paremat auhinnaplaadi ja auhinnaks peipsimaiseid tooteid. Maratoniga samal ajal toimub laat.

Esimene Kalevipoja uisumaraton korraldati aastal 2006 tänase riigikoguliikme ja toonase Jõgeva maavanema Aivar Koka eestvedamisel. Tänavuse maratoni organiseerib Jõgevamaa spordiliit Kalju koos haldusreformi käigus loodud Mustvee vallaga, milleks aastal 2017 ühinesid senised Mustvee linn, Kasepää, Saare, Lohusuu ja Avinurme vald.

„Tänaseks on uisumaratonile ennast registreerinud 80 inimest. Kuni 22. veebruarini on võimalus registreerimiseks soodushinnaga. 25. veebruaril saab aga registreerida ka kohapeal,“ teatas Uno Valdmets. Infot maratoni kohta saab Jõgevamaa spordiliidu Kalju ja Mustvee valla koduleheküljelt.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews