1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Peipsi pealinn valmistub harrastusteatrite festivaliks
Peipsi pealinn valmistub harrastusteatrite festivaliks

Peipsi pealinn valmistub harrastusteatrite festivaliks

Teatrifestivaliks MustKunst valmistuvas Mustvees on käinud mitmeid maagilisi isikuid . Üks neist on Eesti esiastroloog Igor Mang, kes pildil Mustvee linnapea Max Kauriga. Koer pildil kuulub Igor Mangile Foto: Max Kauri erakogu
Teatrifestivaliks MustKunst valmistuvas Mustvees on käinud mitmeid maagilisi isikuid. Üks neist on Eesti esiastroloog Igor Mang, kes pildil Mustvee linnapea Max Kauriga. Koer pildil kuulub Igor Mangile
Foto: Max Kauri erakogu

2.-3. maini Mustvee kultuurikeskuses toimuval Tartumaa ja Jõgevamaa harrastusteatrite festivalil MustKunst 2015 jagatakse tunnustusi erinevates kategooriates. Näitemänge hindab žürii eesotas näitlejanna Elina Reinoldiga.

Mustvee kultuurikeskuse juhataja kohusetäitja Laidi Zalekešina sõnul on Tartumaa ja Jõgevamaa harrastusteatrite festival toimunud mõlema maakonna erinevates paikades.

“Tänavuse festivali korraldamise au on Mustveel, inspireerituna linna nimest ja teatrikunstist sai sündmuse nimeks MustKunst. Festivalil osalevad Tartu ja Jõgeva maakonnas tegutsevad harrastusteatrid ja näiteringid. Lavastuse pikkus võib olla kahekümnest minutist tunnini,” ütles ta.

Lavastusi hindab 3-liikmeline nõukoda eesotsas näitlejanna Elina Reinoldiga, kes on mänginud kandvaid rolle paljudes lavastustes ja filmides ning viimastel aastatel saanud tuntuks eradetektiiv Freya Narviku rolliga kriminaalseriaalis “Kättemaksukontor”.

“Parim etendus pälvib Grand Prix, selgitakse välja Jõgevamaa ja Tartumaa parim lavastaja ja parimad lavastused, mõlema maakonna parimad mees- ja naispeaosatäitjad,” ütles Zalekešina.

Koostööpartnerid festivali läbiviimisel on Rahvakultuurikeskus, Jõgevamaa Kultuurkapitali ekspertgurupp, Jõgevamaa Omavalitsuste Liit ja Mustvee kultuurikeskus.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews