1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Piiskop Joel Luhamets kuulutas Jõgeval välja jõulurahu kogu Eestimaale
Piiskop Joel Luhamets kuulutas Jõgeval välja jõulurahu kogu Eestimaale

Piiskop Joel Luhamets kuulutas Jõgeval välja jõulurahu kogu Eestimaale

Täna kuulutas Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku piiskop Joel Luhamets Jõgeval välja jõulurahu kogu Eestile. Jõuluootuse tervitused andsid edasi Riigikogu teine aseesimees Siim Kallas, Jõgeva vallavolikogu esimees Raivo Meitus ja Jõgeva vallavanem Aare Olgo.

Piiskop Joel Luhamets rääkis, et jõulurahu on eriline, sest see tuleb kusagilt väljastpoolt. „Täna me kuulutame jõulurahu, mis tuleb sündinud jõululapse, Jeesuse Kristuse kaudu –Kristus on meie rahu,“ sõnas piiskop. Ta lisas, et see on eriline rahu, mida inimese ise ei tee. Kui inimene on leidnud Jumala, leiab ta ka rahu. Kui me oma lähedastega koos oleme, siis võivad ajad olla kehvemad või paremad, aga me oleme siiski õnnelikud.

Riigikogu teine aseesimees Siim Kallas sõnas oma tervituses, et jõulurahu on rahu ja headuse aeg. Kahjuks pole maailm lakanud vihkamisest, aga maailmas on ka head. „Me ei tea keegi, mida toob homne päev, aga jõulurahu aeg sisendab headust ja lootust,“ lausus Kallas. Rahu on tasakaal riikide, inimsuhete ja looduse vahel.

„Jõulurahu kuulutamisega juhime tähelepanu rahu vajadusele elus. Järjest rahutumas ja ebastabiilsemaks muutuvas maailmas vajame rahu järjest rohkem. Jõulurahu traditsioon on üks kindlustunde looja,“ lausus Jõgeva vallavanem Aare Olgo. Ta lisas, et jõuluajal saame hetkeks peatuda, vaadata enda sisse ja olla koos oma lähedastega ning mõista, mis on päriselt oluline. „Lugege vanu kirju ja vaadake vanu pilte, kasutage jõuluajal kasvõi vanu lauanõusid, et meenutada minevikku,“ märkis Olgo.

Jõgeva vallavolikogu esimees Raivo Meitus kutsus inimesi üles vaatama enda ümber ning jagama kaaslastega häid hetki ja emotsioone ning märkama häid tegusid. „Oleme rohkem avatud, helistame neile, kellega ammu rääkinud pole. Sotsiaalmeedias kipume reageerima vaid pöida tõstmisega. Võtame minuti, et kirjutada midagi head ja ilusat. Anname märku, et oleme reaalset olemas ning keegi ei pea üksildust tundma,“ sõnas Meitus.

Kolmanda advendiküünla Jõgeva linna jõulukuusel süütasid Jõgeva vallavolikogu esimees Raivo Meitus ja vallavanem Aare Olgo. Jõulurahu tule süütasid piiskop Joel Luhamets ja Riigikogu teine aseesimees Siim Kallas. Kõik soovijad said oma laternaga jõulurahutuld kodudesse viia.

Jõulurahu väljakuulutamisele järgnes advendikontsert Jõgeva kultuurikeskuses. Esinesid Evelin Samuel-Randvere, keda saatis klaveril Johan Randvere ja klarnetil Marten Altrov.

Külmalinnas Jõgeval kuulutati jõulurahu välja 14. korda.

Head Uudised GoodNews