1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirital toimub Jüriöö ülestõusul traditsiooniline jooksuvõistlus
Pirital toimub Jüriöö ülestõusul traditsiooniline jooksuvõistlus

Pirital toimub Jüriöö ülestõusul traditsiooniline jooksuvõistlus

Jüriöö jooks 2017
Foto: Ivo Kraus

23. aprillil kell 18.00 toimub Tallinna Teletorni juures traditsiooniline Pirita jüriöö jooks, mida korraldab Pirita Linnaosa Valitsus ja Tallinna Teletorn.

“Eestlased on südikas rahvas. Sellest on märke läbi ajaloo, ühe näitena saabki tuua 14. sajandil toimunud Jüriöö ülestõusu, millega võideldi oma vabaduse nimel. Tänaseks oleme saavutanud vabaduse ja seda peab mäletama ning tähistama! Seetõttu korraldabki Pirita linnaosavalitsus igal aastal kogupere ürituse, ning seda Piritale omaselt sportlikus ja tervislikus võtmes,” ütles linnosa vanem Alina Tubli.

Jüriöö jooksu kavas on lastejooks (200 m ja 400 m), laste teatejooks (6 x 600 m) ja täiskasvanute võistkondlik teatejooks (8 x 1.2 km), kus vastamisi on kaheksaliikmelised võistkonnad (neli meest ja neli naist).

Üritust toetavad ja auhindu jagavad Myfitness Pirita, Pirita SPA, BPT Ärikinnisvara, Pirita keskus, Südameapteek, Kõrvemaa Matka- ja suusakeskus, Botaanikaaed, Tallinna Spordiselts Kalev, JK Reliikvia, TopGun lasketiir, Tallinna Teletorn, Kuulsaal ja Muuv.

Osalemiseks on vajalik eelregistreerimine (v.a laste jooksud), mida saab teha Pirita Linnaosa Valitsuses (Kloostri tee 6), helistades 645 7617 või kirjutades kaido.bammer@tallinnlv.ee.

Head Uudised GoodNews