1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Piusa rong alustab taas hooajalisi sõite
Piusa rong alustab taas hooajalisi sõite

Piusa rong alustab taas hooajalisi sõite

Sarnaselt eelmisele aastale on võimalik ka sel suvel sõita Piusale rongiga. Hooajaline rongiliin Tartu-Koidula-Piusa-Tartu alustab 26. mail.

Tartust Piusa poole väljub rong hommikuti kell 10.32. Eesti suuruselt teisest linnast kestab sõit Piusale ligikaudu 2 tundi. Sihtkohta jõuab rong kell 12.29. Tagasi Tartu suunas väljub rong kell 15.02 ning jõuab sihtjaama kell 17.01.

Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi sõnul õigustas mullu kevadel üle 10 aasta taas avatud rongiliin end igati ning huvi Piusale reisimise vastu on suur. „Reisijate arv näitas, et tegu on vajaliku rongliiniga nii siseturismi kui ka kohalike elanike liikumisvõimalusi silmas pidades. Kokku kasutas Piusa peatust mai lõpust septembri lõpuni üle 3500 reisija,” rääkis Annemari Oherd. „Iga päev Piusale sõitev rong annab suurepärase võimaluse looduskauni Kagu-Eesti avastamiseks. Rongiga tuleb sõit märksa odavam kui autoga ning kaasa saab võtta ka jalgrattad.“

Tallinna suunast sõitjatele sobivad ümberistumiseks Tartust Piusale nii hommikune kiir- kui ka tavarong. Samuti saab õhtul pealinna tagasi ümberistumisega Tartust nii kiir- kui ka tavarongiga.

Rong sõidab Tartust Piusale kuni 31. augustini iga päev, septembrikuus jääb liin käiku puhkepäevadel. Hooajalised reisid lõpevad 29. septembril.

Head Uudised GoodNews