1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. PÖFFi Moekino on suurem kui varem
PÖFFi Moekino on suurem kui varem

PÖFFi Moekino on suurem kui varem

MoekinoSel nädalal algava Pimedate Ööde filmifestivali põhiprogrammi üheks osaks on juba 9ndat korda moeteemalisi dokumentaalfilme koondav eriprogramm Moekino. 20.-26. novembrini kinos Sõprus linastuvad moefilmid toovad vaatajateni nii moemaailma glamuuri kui ka traagikat.

Moekino koordinaatori Helen Saluveeri sõnul näidatakse sel aastal koguni kümmet moeteemalist filmi. “Moekino on leidnud endale iga korraga üha uusi fänne ning tänu sellele on kasvanud ka filmivalik,” kinnitab Saluveer. “Programmi kuuluvad linateosed avavad moemaailma erinevaid tahke ning huvilised näevad nii põnevaid kaadreid legendaarsetest disaineritest kui ka rõivatööstuse pahupoolt.”

Moefilmide esimesi seansse juhatavad sisse tuntud persoonid nagu Anu Saagim, Toomas Volkmann, Piret Ilves, Heidy Purga, Anne Vetik, Reet Aus ja mitmed teised.

Seekordse Moekino programmi kuuluvad filmid “Armi elab!” (“Armi elää!”), “Värskelt riides“ (“Fresh Dressed”), “Christian Louboutin: kingamaailma tipus” (“Christian Louboutin: Top of the Heels”), “Balenciaga” (“Balenciaga”), “Homme Less” (“Homme Less”), “Jeremy Scott: inimeste disainer” (“Jeremy Scott: the People’s Designer”), “Tõeline hind” (“True Cost”), “Jälgitav” (“Traceable”), “Alexander McQueeni pärand” (“The Legacy of Alexander McQueen”) ja “Hubert de Givenchy: elu haute couture’s” (“Hubert de Givenchy: un destin haute couture”).

True_Cost Jeremy_Scott_poster Homme_Less FRESH_DRESSED Armi_Alive

Moekino esitlejaks on Viru Keskus, sponsoriteks Pariisi Vesi ja Ekselence (Premia) ning partneriks Rahva Raamat. Moekino visuaali autoriks on Helene Vetik (Hmmm Creative).

Koostöös Moekino partneri Rahva Raamatuga on Viru Keskuses asuvas raamatukaupluses 20.11.-03.12. moeprogrammi filmidega haakuvate moeraamatute eriväljapanek. Mitme moefilmi seansi eel pakub Premia maiustamiseks Ekselence jäätist.

Programmiga saab tutvuda www.poff.ee ning Facebookis veebilehel.

Head Uudised GoodNews