1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid: huvi Õigusapteegi vastu on väga kõrge
Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid: huvi Õigusapteegi vastu on väga kõrge

Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid: huvi Õigusapteegi vastu on väga kõrge

Selle aasta viimane Õigusapteek toimub 21. novembril Põhja-Tallinnas, Stroomi Keskuse (Tuulemaa 20) II korruse aatriumis. Õigusapteegi korraldab Eesti Juristide Liit koostöös Tallinna linnaga.

Õigusapteek on avatud kella 10-14 ning tasuta õigusabisoovijaid teenindatakse elavas järjekorras. Kõigile on tagatud vaba sissepääs ja eelregistreerimist ei toimu.

“Huvi Õigusapteegi vastu on väga kõrge, sest lahjuks paljud inimesed ei saa endale tasulist õigusabi lubada. Me oleme ka sel korral valmis selleks, et õigusapteegi külastavad sajad inimesed. Järelikult selline teenus on väga vajalik ja projekt väärib jätkamist,“ ütles Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid.

Õigusapteegis saab tasuta õigusabi notaritoimingute, pärimisõiguse, perekonnaõiguse, lapse elatisraha, lapsega suhtlemiskorra määramise, töölepingu seaduse, täitemenetluse, era- ja juriidiliste isikute pankrotimenetluse, kohtusse pöördumise, hagiavaldustele esitatavate nõuete, maksekäsu kiirmenetluse, kohalike omavalitsuse ja riigiasutusega suhtlemise ja dokumentide vormistamise, tarbijakaitse ja sinna esitatavate kaebuste lahendamise, korteriühistu, korteriomandi, elamumajanduse vaidluste ja nende lahendamise korra, lepingu- ning võlaõiguse alal.

Tasuta õigusabi annavad kõrgelt kvalifitseeritud oma ala spetsialistid, kellede hulka kuuluvad vandeadvokaadid, notarid, täitur, korteriühistute õigusnõunik, perekonnaõiguse õigusnõunik, töölepingualane õigusnõunik, tarbijakaitse nõukogu liikmed ja kohaliku omavalitsuse jurist. Kohal on ka linnaosavalitsuse spetsialistid, kes vastavad linnaosa juhtimist puudutavatele küsimustele. Õigusapteegi nõustajad annavad õigusabi eesti ja vene keelses.

Head Uudised GoodNews