1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Põhja-Tallinnas toimuvad EV100 teemalised pesakastide värvimise talgud
Põhja-Tallinnas toimuvad EV100 teemalised pesakastide värvimise talgud

Põhja-Tallinnas toimuvad EV100 teemalised pesakastide värvimise talgud

Fotod: Pesakasti

Põhja-Tallinna linnaosa valitsus kavatseb sel aastal riputada linnaosa parkidesse 100 lindude pesakasti. Kõik linnaosa elanikud, eriti lapsed on oodatud kaasa lööma pesakastide kaunistamise talgutel Eesti Vabariik 100 juubeliaasta vaimus sini-must-valge värvikombinatsiooniga.

Lindude pesakaste saab värvida sel nädalavahetusel toimuvatel Tallinna Merepäevadel, 13., 14. ja 15. juulil – kõigil päevadel kella 12 ja 20 vahel. Lisaks merepäevadele on eraldi talgud pesakastide värvimiseks Kalamaja pargis 16.07 kell 17-20, Pelgulinna väljakul 18.07 kell 16-19 ning Kopli kalmistupargis 19.07 kell 16-19.

Linnaosa vanema Raimond Kaljulaidi sõnul on talgutel oluline tähendus nii keskkonnahoiu kui ka kogukonnatunde seisukohast.

Talgutel on oluline tähendus nii keskkonnahoiu kui ka kogukonnatunde seisukohast.

“Oleme ka varem kõik koos värvinud näiteks Kalaranda mõeldud istumisaluseid, kaunistanud avalikus linnaruumis olevaid lauatennise laudu – selle eesmärk on anda kõigile võimalus oma kodukandi kaunistamiseks ja samas ka õpetada eriti lastele, et kõik, mis on avalikus ruumis, on ühise töö tulemus ja seda tuleb ühiselt ka hoida. Muidugi on pesakastid vajalikud linnas elavatele lindudele,” ütles Kaljulaid.

Pesakastid värvitakse Eesti lipu värvides ning riputatakse hiljem Kalamaja kalmistuparki, Kopli kalmistuparki, Merimetsa, Süsta parki ja Kase parki.

Head Uudised GoodNews