1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. POKUMAALE PEAB MINEMA I Pokumaaga tagasi lapsepõlveradele
POKUMAALE PEAB MINEMA I Pokumaaga tagasi lapsepõlveradele

POKUMAALE PEAB MINEMA I Pokumaaga tagasi lapsepõlveradele

Edgar Valter on jõudnud oma lasteraamatutega paljude südametesse ja helgetesse lapsepõlvemälestustesse. 2006. aastal lõi ta Pokumaa, kus armastatud lapsepõlvetegelasi meenutada ning lastelegi tutvustada.

Pokumaal väärtustatakse heatahtlikkust, loodust ja väikseid krutskeidki

Edgar Valteri looming on nii lai, et uurimisel ei paista lõppu tulevat. Oma aja superstaariks sai suurmeister tabavate heatahtlikku huumorit täis karikatuuridega. Kogu loomingu tunnusjoonteks on soojus, heatahtlikkus, krutskid ja looduse austamine, mille väärtuseid ta oma loominguga paljudele lastele on ellu kaasa andnud.

Pokumaa kui looduse muinasjutt

Pokumaa teemapargis saab astuda taas lapsepõlveradele, mälestada ühte armastatumat lastekirjanikku ja karikatutisti Edgar Valterit ning uudistada kolme tähelepanuväärset tegevuspaika: Pokukoda, Padasoomäge koos vanade taluhoonetega ning Hauka talukohta.


Pokukojas saab tutvuda Edgar Valteri loominguga – näha Pokuraamatu originaalillustratsioone, kunstniku õlimaale, tema loodud lasteraamatute tegelasi nukkudena ja muid näitusi. Massivpuidust sisustusdetailid ja kiisu- ja lapse käejälgedega vanadest käsitöötellistest põrandad viivad kui muinasjutumaailma.

Padasoomäel näeb aga Puukot ennast, kes külastajatega armastab teha vurre, voolida puust lusikaid, meisterdada kasetohust asjakesi või muud põnevat. Padasoomäelt saab ka asuda põnevale seiklusele mööda matkamängurada ja taimede õpperada. 

Hauka talukohas saab nautida külaelu selle parimas eheduses – kiikuda külakiigel, mõlgutada mõtteid püstkojas ja pidada piknikku.

Loomingust pakatav ümbrus

Pered, lasteaia- ja kooligrupid on Pokumaa tihedad külastajad, ent oodatud on ka suured külastajad. Näiteks Pokumaal peetud seminarid on saanud hea tagasiside kui omanäolised, innustavad ja rahulikku õhkkonda pakkuvad. Pokumaal veedetud õppepäev tundub kui puhkus metsavaikuses ja loomingust pakatavas ümbrus.

Pokud pole ka vastu väiksele peole – väiksema seltskonnaga (kuni 20 inimest) on võimalik pidada peoõhtu koos ehtsa suitsusaunaga ning korraldada loodus-, kunsti- või kirjanduslaagreid.

Telkida saab täiesti omaette telkimiskohas koos juurdepääsutee, lõkkeplatsi, külakiige, püstkoja ja kuivkäimlaga Edgar Valteri poolt kunstiliselt läbimõeldud Hauka talukohas. Piire pole – pea Pokumaal või pulmi.

Toitlustusega pakub abi Urvaste Külade Selts ja teised head partnerid ning menüü valimisel fantaasial piire pole. Suvekuudel on Padasoomäe talukompleksis avatud pannkoogitare väga maitsva valikuga kohalikust toorainest.

Head Uudised GoodNews