1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Poliitik Jüri Ratas: parimaks kingituseks on mulle alati mu pere
Poliitik Jüri Ratas: parimaks kingituseks on mulle alati mu pere

Poliitik Jüri Ratas: parimaks kingituseks on mulle alati mu pere

juri-ratasRiigikogu II aseesimees, Eesti Keskerakonna esimees ja tõenäoline tulevane peaminister Jüri Ratas peab lähenevat isadepäeva eriliselt meeldivaks perekondlikuks tähtpäevaks. Usutluses Heade Uudiste portaalile ütles Ratas, et naudib iga perega koos veedetud hetke. Veel rääkis tipp-poliitik laste suhtumisest sellesse, et pereisast võib saada peaminister.

Millised on teie pere traditsioonid isadepäeva tähistamiseks?

Pole midagi toredamat, kui nautida isadepäeva hommikut koos oma perega mõnusas hommikusöögilauas. Päev on igati korda läinud, kui saan veeta perega aega looduses või midagi muud huvitavat ühiselt ette võtta.

Näen, et ka lapsed pingutavad alati isadepäeva puhul ning soovivad, et isal oleks tore päev. Olen neile selle eest muidugi väga tänulik.

Mis on üldse lemmikajaviide, mida koos perega teete?

Naudin iga hetke, mille saan perega koos veeta. Püüame vabas õhus olla ja liikuda, nii palju kui graafik ja ilm seda vähegi võimaldavad. Suvel puhkame loomulikult koos ning toimetame ühiselt maakodus.

Kuivõrd on lapsed vallanud arvamust, et teist võib saada Eesti Vabariigi peaminister?

Eks nad ikka jälgivad, mis Eestis ja maailmas toimub. Vanemad lapsed on muidugi rohkem põnevil ja saavad paremini aru. Aga oma lastele olen ma ikkagi ennekõike isa, sõltumata ametikohast.

Kas ja milliseid kingitusi olete isadepäevaks oma lastelt ja abikaasalt saanud?

Lapsed on mulle meisterdanud mitmeid armsaid kingitusi ning koos abikaasaga väga maitsvaid torte valmistanud. Suurimaks kingituseks on mulle aga alati mu pere, kelle üle olen väga uhke ja õnnelik.

Kas Riigikogu aseesimehena, Keskerakonna esimehena osalete ka avalikel isadepäeva sündmustel ning esinete nendel ka kõnede ja sõnavõttudega?

Loomulikult on seda ette tulnud ning küllap tuleb ka tulevikus. Hindan kõrgelt traditsioonilisi tähtpäevi ning nende väärtustamist, olgu see siis isade- või emadepäev või hoopiski Eesti Vabariigi aastapäev.

Millised on mõned olulisemad asjad, mida olete õppinud ja omadused, mida olete üle võtnud oma isalt Rein Rataselt?

Minu isa on mulle suureks eeskujuks ja väga heaks nõuandjaks. Olen talle tema toe ja õpetuse eest kogu elu siiralt ja südamest tänulik. Loodan, et ka mina suudan pakkuda oma lastele väärtuslikku nõu ja eeskuju.

Mida isadepäevaks Eestimaa isadele, vanaisadele ja ka tulevastele isadele soovite?

Isadele, vanaisadele ja vaarisadele soovin, et nad leiaksid alati aega oma laste ja lastelastega koos olemiseks. Ühiselt veedetud aeg tähendab tohutult palju ning pakub rõõmu ja energiat kogu perele.

Tulevastele isadele soovin julgust oma pere luua ning luban, et lapsed on elus tõeline rõõm.

Usutles Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews