1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Põltsamaal saab laulda koos Gerli Padariga ja sõita Piilupardi-rongiga
Põltsamaal saab laulda koos Gerli Padariga ja sõita Piilupardi-rongiga

Põltsamaal saab laulda koos Gerli Padariga ja sõita Piilupardi-rongiga

Jaan-Ivo Lukas 

Põltsamaa linna-ja lossipäeval on avatud ka Põltsamaa muuseum ja turismiinfopunkt, kus teavet jagab ka SA Jõgevamaa Arendus ja Ettevõtluskeskuse projektijuht Teele Kaeramaa.

Homme toimuva  Põltsamaa Linna- ja Lossipäeva raames saab Põltsamaa lossihoovis teoks muusikasündmus  Ühislaulmine 2013. Sel päeval on Põltsamaal avatud ka mitmed õuekohvikud ja esmakordselt saab selles linnas sõita Piilupardi rongiga.

Ühislaulmise peakorraldaja Põltsamaa Kultuurikeskuse direktori Irja Targama sõnul laulavad Ühislaulmisel koorid ja ansamblid, kokku paarsada lauljat üle Jõgevamaa.

“Laule lauldakse Põltsamaa Linnaorkestri saatel, dirigentideks on Urmas Mägi ja Merle Nisu, kes on valinud ka repertuaari. Lauldakse kolmes grupis: eesti- ja välismaa päritolu ning rahvalikke laule. Eestlauljaks on muusik  Gerli Padar, ” ütles Targama.

“Jõgevamaa Laulupidu sel aastal ei toimu, seega otsisime kooridele väljundit. Laulud on tuntud, mistõttu ei vaja need eraldi ettevalmistust ja kodus sõnade õppimist,“ lisas ta.

Laupäeval sõidab Põltsamaal esmakordselt ka vedurist ja vagunist koosnev Piilupardi-rong, mis võtab reisjaid peale lossihoovi parklast ja sõidutab roosiaeda.  “Rong, mida juhib Piilupart sõidutab reisjaid Põltsamaa roosiaeda. Teepeal peatutakse aga ka suvekohvikutes, mida linnapäevadel avatakse seitsmeteistkümnes Põltsamaa õues, ” ütles Targama, kelle sõnul sõidab rong niikaua kui jätkub reisjaid.

“Plaanin rongisõitu proovima minna koos linnavolikogu esimees Margi Einaga,” ütles Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots.

“Piilupardi-rong sobib meie linna üsna hästi, sest Põltsamaa jõel elab ka rohkestri parte. Teise Maailmasõja eelses Eestis -kolmekümendatel aastatel kavatseti aga Põltsamaale ehtne raudtee ehitada. Paraku jäi majanduslikel põhjustel ettevõtmine pooleli,” ütles omavalitsusjuht.

Põltsamaa Linna ja Lossipäeva korraldab Põltsamaa Kultuurikeskus ja sündmust toetavad Eesti Kultuurkapital, Jõgevamaa Omavalitsuste Liit ja Rahvakultuuri Keskus.

Head Uudised GoodNews