1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Põlvamaa kaitseliitlaste meeskoor laulis rokistiilis isamaalised laulud heliplaadile
Põlvamaa kaitseliitlaste meeskoor laulis rokistiilis isamaalised laulud heliplaadile

Põlvamaa kaitseliitlaste meeskoor laulis rokistiilis isamaalised laulud heliplaadile

Meeskoor digilaik

Kaitseliidu Põlva maleva meeskoor Digilaik, mis seni ainus Kaitseliidu koor Eestis, üllitas võidupüha ja jaanipäeva eel rokistiilis isamaaliste lauludega CD-plaadi.

Kaitseliidu Põlva maleva tegevliikme Hjalmar Mandli sõnul on esimene kogus plaate juba jagatud. Suurem kogus peaks aga valmima mõne aja pärast.

Põlvamaa ajalehes Koit avaldasid helikandja kohta arvamusi Digilaigu liikmete abikaasad. Laulumehe Aare Lepaste kaasa Anneli arvates on plaadi parim lugu „Metsavennad“.

„See, mis koorijuht Meelis Hainsoo nende meestega teinud, on ikka tohutu töö,“ ütleb laulumehe Jaano Mägi kaasa Moonika, kelle lemmiklauluks „Eesti lipp“. Moonika sõnul on paljud laulud plaadilt meelde jäänud ka kolmeaastasele tütrele.

Hainsoo ise räägib plaadi saamisloost nii: „Mõned lood olid küll varem selged, kuid tõsisem töötegemine plaadi kallal algas jaanuari lõpus. Helikandjale materjali salvestamine on kontserdiks valmistumisega võrreldes tubli samm edasi. CD-plaadi eluiga on märksa kestvam – seega tuleb selle kallal rohkem ka vaeva näha. Mõne mehe jaoks oli kõrvaklapid peas mikrofoni laulmine esmakordne kogemus. Repertuaarivalikul ütlesid peale koorijuhi sõna sekka ka laulumehed.“

Muusiku ja dirigendi Meelis Hainsoo arvates võib Digilaigilt tulla teinegi plaat. „Neid lugusid on veel, mida annab Kaitseliidu temaatikaga siduda ning raskeroki vormi valada. Nii et miks mitte,“ ütleb ta.

Põlva Kaitseliidu laulumeestel on mõte ka Kaitseliidu ühendkoori loomiseks.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews