1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Popkooripeo suurim eelproov on sel nädalavahetusel Tartus
Popkooripeo suurim eelproov on sel nädalavahetusel Tartus

Popkooripeo suurim eelproov on sel nädalavahetusel Tartus

Lauri Breede

Sel laupäeval ja pühapäeval koguneb enam kui 1700 lauljat Tartusse, Vanemuise Kontserdimajja.

Popkooripeo suurima osavõtjate hulgaga eelproovid saavad toimuma täiskasvanute kooridel laupäeval kella 10st ning pühapäeval kella 10st koguneb enam kui 1200 noort lauljat kontserdimaja saali. Seega tõotab tulla Popkooripeo minivariant, mis annab juba aimu suvel toimuva saavast. Proove viivad läbi dirigendid Lauri Breede, Tomi Rahula, Raul Talmar Kuldar Schütz, Janne Fridolin ja Siim Aimla.

Esimesed Popkooripeo proovid said teoks möödunud nädalavahetusel Saaremaal. Dirigent Lauri Breede sõnul oli väga hea meel tõdeda, et vanema vanuse rühma koorid on peoks täiesti valmis ning noortel tuleb veel vaid veidi vaeva näha. Saadi kinnitust ka sellele, et repertuaar ei ole raske ning suurepärased seaded süstivad lauljatesse entusiasmi.

Popkooripidu saab toimuma 29. juunil Tartu laululaval. Möödunud aastal esmakordselt toimunud suursündmus on saamas olulist lisa kooride osas – laulukaarealune saab olema äärest ääreni täis. Solistidena astuvad tänavu teiste seas üles Maarja, Genka, Ele Kõlar, Ines, Blacky, Voldemar Kuslap, Pearu Paulus, Koit Toome jt.

Head Uudised GoodNews