1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Popkooripeoni on jäänud loetud päevad
Popkooripeoni on jäänud loetud päevad

Popkooripeoni on jäänud loetud päevad

29. juunil on Tartu laululava täidetud hea eesti muusika ja rõõmsate lauljatega. Lauljatest 5500 on koorilauljatena laval koos solistide ja Estonian Dream Big Bändiga. Kordades rohkem igas eas kaasalauljaid on esimese Popkooripeo kogemuse põhjal publiku seas.

Tänavuste solistidena astuvad üles: Maarja, Ines, Lea Liitmaa, Kaire Vilgats, Ele Kõlar, Koit Toome, Pearu Paulus, Bonzo, Voldemar Kuslap, Boris Lehtlaan, Vello Toomemets ja Genka. Dirigeerivad Raul Talmar, Lauri Breede, Janne Fridolin, Tomi Rahula, Kuldar Schüts ja Jaanus Väljaots. Repertuaaris on rohkesti äratundmisrõõmu eesti pop-ja rokkmuusika varasalvest.

Esimesel peol ülimenukas ”Palmisaar” tuleb tänavu esitamisele Genka, Inese ja originaalis lugu esitanu Ele Kõlari poolt. Ele Kõlar meenutab: ”Kui aastal 1976 kontsertturneelt Lääne-Aafrikasse ansambliga

Radar kohalikust muusikast inspireerituna laulu „Tulen saarelt“ kaasa tõime, hakkasime Kajaga seda kohe vaimustunult Eestis esitama. 94. aastal viis vähk Kaja ja ma otsustasin esinemised lõpetada. Jälgisin meie laulu võidukäiku A-Rühma esituses ja mõnulesin, kuuldes telefonihelinat tuttava lauluga. Seekord on minu kõrval kõigi poolt armastatud Ines, kelle häält olen alati imetlenud ja Genka! Kui tore – nüüd kombineeruvadki originaaliga kõik parimad muudatused! Ja veel terve laululavatäis koore! Ootan suure põnevusega kokkulaulmist massidega.”.

Ühena peo solistidest saab kuulda pikka aega suurtelt lavadelt eemal olnud Boris Lehtlaant, kes väljendast siirast heameelt sellise peo toimumise üle, toonitades: ”Tänu Popkooripeole saavad meie omad eesti laulud uue elu sisse, nii kooriseadete kui orkestratsiooni näol. Just niimoodi leiavad nooremad üles meie kullafondi laulud.”.

Popkooripeo eelkontsert toimub reedel, 28. juunil kell 17.30 Tasku keskuse aatriumis – üles astuvad peol osalevad koorid Lauri Breede juhatusel, solistiks on Maarja-Liis Ilus.

Eelkontserdi ajal on võimalik osta peo pilet vaid 10 euroga (pilet eelmüügis 12 €, peopäeval kohapeal 15 €, alla 7aastased lapsed pääsevad peole tasuta).

Head Uudised GoodNews