1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Presidendi kultuurirahastu hakkab välja andma sotsiaaltööpreemiat
Presidendi kultuurirahastu hakkab välja andma sotsiaaltööpreemiat

Presidendi kultuurirahastu hakkab välja andma sotsiaaltööpreemiat

President Kersti Kaljulaid kuulutas täna sotsiaaltööpäeva tähistamisel välja kultuurirahastu uue preemia, mis on mõeldud inimesele või organisatsioonile, kelle tegevus aitab parandada ühiskonnas ebasoodsal positsioonil olevate inimeste toimetulekut ja elukvaliteeti ning luua neile tingimusi olukorra parandamiseks.

„Ühiskonna vastupidavust ei näita see, kuidas läheb selle tippudel, ei näita ka statistilised keskmised, vaid see, kas õiglus – õigus ja võimalus väärikale ja toimetulevale elule – jõuab abivajajani. Näitab ka see, kas kasutame oma suurenenud maksuraha ilusate või vajalike asjade jaoks,“ ütles riigipea.

„Tahan, et kõik otsustajad vaataksid elu nende inimeste silme läbi, kes abi vajavad. Oluline on nende õigus abi saada, kui nad seda vajavad. Mitte omavalitsuse kohustus teenuseid osutada, vaid inimese õigus väärikusele. Ehkki mõnes naaberomavalitsuses võivad kulutused sotsiaaltööle erineda kordades, ei ole asi vaid rahas, aga ka inimeste tahtes probleemiga tegeleda ja ebamugavusloori kergitada,“ selgitas president.

5000 euro suurust preemiat antakse välja eraraha toel igal kevadel ja kandideerima oodatakse esmajoones olulise mõjuga lahendusi, millel on kasvupotentsiaali ja mida on võimalik rakendada ka teistes piirkondades üle Eesti.

Head Uudised GoodNews