1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President arutas Senegali riigipeaga kahe riigi koostööd
President arutas Senegali riigipeaga kahe riigi koostööd

President arutas Senegali riigipeaga kahe riigi koostööd

Vabariigi President on töövisiidil Senegalis, kus kohtus Dakaris president Macky Sall’iga. Kohtumisel keskenduti peamisel e-riigi ja digiküsimustele, aga ka regiooni julgeolekule ning koostööle rahvusvahelistes organisatsioonides.

Viimastel aastatel ongi kahe riigi koostöö peamiselt keskendunud digilahendustele. „Senegali esindajad on käinud Eestis tutvumas meie e-riigiga ning teil on ambitsioon arendada oma e-riiki ja e-teenuseid,“ ütles president Kaljulaid pärast kohtumist oma kolleegiga. Lisaks arutati võimalusi teha koostööd küberturvalisuse valdkonnas.

President Kaljulaid rõhutas kohtumisel ka Senegali kui Euroopa Liidu partneri rolli. „Senegal on pikki aastaid olnud meile usaldusväärne ja hea partner ning Euroopa Liidu riigi presidendina hindan seda kõrgelt,“ sõnas riigipea ning lisas, et digiküsimused ja –lahendused peavad jõudma ka Euroopa Liidu ja Senegali koostööprogrammidesse.

Kohtumisel räägiti ka Lääne-Aafrikas toimuvast laiemalt ning regiooni julgeolekust. Senegal panustab aktiivselt regiooni turvalisuse tagamisse ning osaleb sarnaselt Eestiga MINUSMA missioonil naaberriigis Malis. „Kõige keerulisemate väljakutsetega nagu julgeolek, kliima- ja keskkonnaküsimused või ränne saame hakkama vaid siis, kui kõik sellesse panustavad,“ ütles president Kaljulaid.

Riigipea tänas ka Senegali nende toetuse eest Eesti kandideerimisel ÜRO Julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks aastatel 2020-21.

President Kaljulaidi töövisiit Senegali lõppeb täna ning riigipea jõuab kodumaale pühapäeval. Senegalis saadab riigipead Eesti ettevõtjate äridelegatsioon, et luua kontakte Senegali-poolsete partneritega.

Head Uudised GoodNews