1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Kaljulaid alustab tänasest tööd Pärnumaal
President Kaljulaid alustab tänasest tööd Pärnumaal

President Kaljulaid alustab tänasest tööd Pärnumaal

President Kersti Kaljulaid töötab tänasest pea kaks nädalat Pärnumaal, jätkates nii kahe aasta eest alguse saanud tava töötada sügisel püsivalt väljaspool Tallinna.

Pärnu linn on riigipea ametlikuks töökohaks 15.–25. septembrini, mille käigus on plaanis külastada kõiki Pärnumaa omavalitsusi, seal toimetavaid ettevõtteid ja kogukondade eestvedajaid. Täna kell 11.00 on kõik kohalikud oodatud Pärnu tervitamistseremooniale Iseseisvuse väljakul ja kell 18.30 algavale rattatuurile Jaansoni rajal, ent plaanis on veel ka Pernova loodusmaja ja Pärnu Raja lasteaia külastus ning Pärnu linnavolikoguga kohtumine. Esimese nädala sisse mahuvad veel Lääneranna valla ja Saarde valla külastus ning retk Soomaale.

Pikemalt ühes piirkonnas töötamine annab võimaluse tunnustada ja esile tõsta selle regiooni tublisid inimesi ja ettevõtteid, lisaks kolib nendeks nädalateks Kadriorust Pärnusse hulk riigipea igapäevaseid tööülesandeid ja kohtumisi ning Pärnus saab näha ka mõnd pidulikumat sündmust. Nii on linnarahval võimalik näiteks 22. septembril saada osa Kuninga tänava Põhikooli ees toimuvast volikirjade tseremooniast.

Riigipea peatub sel perioodil Pärnus Rannahotellis. Sarnaselt varasematele aastatele töötavad sel ajal Pärnus ka need presidendi kantselei töötajad, kes on seal toimuvate sündmuste ja kohtumistega vahetult seotud. Kümne päeva jooksul kohtub riigipea kohaliku elu edendajatega, külastab ettevõtteid ja omavalitsusi, koole ja kodanikuühendusi ning riigiasutusi.

Head Uudised GoodNews