1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kaljulaid Jüri Gümnaasiumis: minge kõik valima!
President Kaljulaid Jüri Gümnaasiumis: minge kõik valima!

President Kaljulaid Jüri Gümnaasiumis: minge kõik valima!

Foto: Rene Riisalu

President Kersti Kaljulaid andis täna Jüri Gümnaasiumis ühiskonnaõpetuse tunni, kus rääkis noortele riigi toimimisest ning esindusdemokraatiast ja igaühe rollist selle hoidmisel. Riigipea kutsus kõiki noori üles aktiivselt valima ning tunni lõpetuseks osales ka ise e-hääletusel.

Vabariigi Presidendi sõnul peab valimistel hääletamiseks tegema sarnast tööd, mida õpilased igapäevaselt teevad — otsima infot ja süvenema teemadesse. Valimisi ei saa võtta kergekäeliselt, see on palju rohkem kui üks linnuke ekraanil või sedelil, lausus president Kaljulaid.

„Tehke endale selgeks, kes on kandidaadid, mille eest nad seisavad, ning kas nende põhimõtted lähevad teie omadega kokku. Oluline on valida end esindama inimene, kes käituks erinevates situatsioonides teie moodi ning kes seisab kogukonna huvide eest,“ lausus riigipea.

Tänasest on võimalik kohalikel valimistel elektrooniliselt hääletada ning eelhääletada. Tänavustel kohaliku omavalitsuste volikogude valimistel saavad esimest korda valida ka 16- ja 17-aastased. Rae vallas on ligi 300 noort, kes saavad esmakordselt valida.

President Kaljulaid tegi 25. septembril sotsiaalmeedias üleskutse, et kõik noored osaleksid kohalike volikogude valimistel ning jagaksid oma mõtteid selle kohta, mida nende kodukohas võiks muuta ja paremini teha. Kampaania teemaviide on #nooredvalima.

Reedel annab president Kaljulaid ühiskonnaõpetuse tunni Tallinna Mustamäe Humanitaargümnaasiumis.

Head Uudised GoodNews