1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kaljulaid kohtus Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroniga
President Kaljulaid kohtus Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroniga

President Kaljulaid kohtus Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroniga

Näituse avamine Orsay muuseumis
Foto: Xavier Curtat

“Prantsusmaa ja Eesti on teineteisele head partnerid Euroopa Liidus ja tugevad liitlased NATO-s. Nüüd seisame üheskoos demokraatlike väärtuste ja vabaduste eest,” ütles Eesti riigipea Elysée palees toimunud kohtumise järel.

President Kaljulaid tänas kohtumisel Prantsusmaa riigipead toetuse eest, mida ta on Eestile osutanud. “Eesti ja Prantsusmaa on solidaarsed ja jagavad ühist arusaamist ja pühendumist kujundada Euroopa Liidu tulevikku,” ütles Vabariigi President pärast kohtumist.

Lisaks rääkisid presidendid julgeolekukoostööst. “Prantsusmaa oli liitlasena Ämaris NATO lahingugrupis möödunud aastal ja tervitame neid tagasi järgmisel aastal,” lisas president Kaljulaid.

Samuti arutasid presidendid Euroopa tuleviku, järgmise eelarveraamistiku ja Euroopa kaitsearengutega seonduvat.

Eile pärastlõunal osales Eesti riigipea koos oma Prantsuse, Läti ja Leedu kolleegidega Pariisi südames Orsay muuseumis näituse “Metsikud hinged. Sümbolism Baltimaade kunstis” avamisel. “Prantsusmaa ja Pariisi mõju Eestimaal on sügav ja inimlik, see on jälg meie rahvuslikus kultuurimälus, mis aitas üle elada rasked okupatsiooniaastad,” ütles president Kersti Kaljulaid avamise eel.

Täna avab president Kersti Kaljulaid Lyonis majandusfoorumi, millest võtavad osa nii Prantsusmaa kui Eesti ettevõtjad. Seejärel külastab riigipea Lyoni digilinnakut ja avab Eesti ettevõtte Rangeforce korraldatud kübervõistluse. Lisaks on planeeritud kohtumised Auvergne-Rhone-Alpes regiooni prefekti Stéphane Bouillon’i ja Lyoni linnapea Georges Képénékian’iga ning lõunasöök kohalike poliitikute ja majandustegelastega.

Head Uudised GoodNews