1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kaljulaid osaleb Balti riikide presidentide kohtumisel Riias
President Kaljulaid osaleb Balti riikide presidentide kohtumisel Riias

President Kaljulaid osaleb Balti riikide presidentide kohtumisel Riias

President Kersti Kaljulaid on täna visiidil Lätis, kus ta kohtub Riias oma Läti ja Leedu kolleegidega ning külastab NATO Põhjadiviisi staapi Adažis.

Vabariigi President arutab Läti presidendi Egils Levitsi ja Leedu presidendi Gitanas Nausėdaga regionaalset koostööd, sealhulgas arenguid ühiste taristuprojektide elluviimisel ning tutvustab Eesti prioriteete Balti ja Põhja-Balti koostöö eesistumise ajal 2020. aastal. Lisaks arutavad presidendid piirkonna julgeolekut, Euroopa Liidu tulevikku, suhteid lähinaabritega, idapartnerlust ning Kolme Mere Algatust, mille järgmine tippkohtumine toimub juunis 2020 Tallinnas.

NATO Põhjadiviisi staabis Adažis kohtub president Kaljulaid diviisi ülemal kindralmajor Flemming Mathiaseniga ning seal teeniva Eesti kontingendiga, mida juhib kolonel Aron Kalmus. NATO Põhjadiviisi juhtimisstaap loodi eelmisel aastal koostöös Taaniga ning selle põhiülesanne on juhtida sõjalisi operatsioone Lätis ja Eestis kriisi- ja sõjaajal. Samuti tutvub riigipea Läti kaitseväe Adaži sõjaväelinnakuga.

Riigipea jõuab Eestisse tagasi täna õhtul.

NB! Riigipeade pressikonverentsi saab vaadata otse Läti presidendi Facebooki lehelt, Pressikonverents algab kell 15.00

Head Uudised GoodNews