1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kaljulaid sõidab töövisiidile Brüsselisse ja Pariisi
President Kaljulaid sõidab töövisiidile Brüsselisse ja Pariisi

President Kaljulaid sõidab töövisiidile Brüsselisse ja Pariisi

President Kersti Kaljulaid kohtub täna Brüsselis NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga, Belgia peaministri Sophie Wilmès’iga, Euroopa Komisjoni valitud presidendi Ursula von der Leyeniga ja Euroopa Ülemkogu valitud eesistuja Charles Micheliga. Homme kõneleb president Kaljulaid Pariisis Fortune maailmafoorumil Eesti arengust digitaalseks ühiskonnaks.

Kohtumine NATO peasekretäriga keskendub 3. ja 4. detsembril Londonis aset leidvale NATO liidrite kohtumisele, kus Eesti soovib selget sõnumit NATO ühtsusest ja solidaarsusest. Eesti jaoks on oluline, et jätkuks varasematel tippkohtumistel kokkulepitu elluviimine, mis tähendab kaitseplaanide uuendamist ning õhukaitse küsimusi. Samuti arutakse regiooni julgeolekut.

Euroopa Komisjoni presidendi ning Euroopa Ülemkogu tulevase eesistujaga tuleb arutlusele Kolme mere tippkohtumine, mis toimub 16. ja 17. juunil 2020 Eestis. Samuti tulevad arutlusele uue Komisjoni prioriteetsed teemad, nagu näiteks pikaajalise EL eelarve 2021-2027 läbirääkimised ja kliimaküsimused.

Belgia peaministriga arutatakse kahepoolseid suhteid, NATO liidrite Londoni kohtumist, Euroopa Liidu päevakajalisi teemasid ning koostööd ÜRO julgeolekunõukogus, mille töös 2020. aastal osalevad valitud liikmena nii Eesti kui Belgia.

Fortune ajakirja maailmafoorum on toimud erinevates suurlinnades alates 1995. aastast ja seal osalevad maailma suuremate rahvusvaheliste ettevõtete tippjuhid. Pariisis toimuva foorumi teemaks on 2020 algava uue kümnendi ees seisvad väljakutsed.

Head Uudised GoodNews