1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kaljulaid tänas aukonsuleid nende raske töö eest
President Kaljulaid tänas aukonsuleid nende raske töö eest

President Kaljulaid tänas aukonsuleid nende raske töö eest

Fotod: Arno Mikkor

“Te kõik olete Eesti tõelised sõbrad, pühendades oma energiat ja aega meie inimeste abistamiseks paljudes maailma eri nurkades,” ütles president Kersti Kaljulaid täna Kadrioru roosiaeda kogunenud Eesti aukonsulitele.

„Väikese riigina ei ole meil jõudu avada saatkonda või konsulaati igal pool, aga meie 200 aukonsuli abiga on Eesti esindatud lausa 87 riigis,“ ütles president Kaljulaid.

Riigipea tõi välja ka selle, et aukonsulid on suureks abiks välismaale pürgivatele Eesti ettevõtetele ja aitavad ka siia investeeringuid tuua. „Oma heaolu suurendamiseks tuleb väikestel riikidel mõelda suurelt ja selleks on meil vaja võimalikult palju sõpru igas maailma riigis. Tänan teid selle raske töö eest, mida te Eesti esindamisel teete,“ lisas president Kaljulaid.

Oma heaolu suurendamiseks tuleb väikestel riikidel mõelda suurelt ja selleks on meil vaja võimalikult palju sõpru igas maailma riigis.

Aukonsulid on sel nädalal Eestis käimas seoses 26.–29. juunini toimuva konverentsiga. Aukonsuli töö on vabatahtlik ja ta aitab oma teadmiste ning oskustega edendada Eesti ja oma riigi suhteid äri, kultuuri ja muus vallas.

Head Uudised GoodNews