1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Kersti Kaljulaid: Eestil on palju võimalusi tihedamaks koostööks Aafrika riikidega
President Kersti Kaljulaid: Eestil on palju võimalusi tihedamaks koostööks Aafrika riikidega

President Kersti Kaljulaid: Eestil on palju võimalusi tihedamaks koostööks Aafrika riikidega

“Eestil on väga palju võimalusi tihedamaks koostööks Aafrika riikidega nii digivaldkonnas, majanduses kui ka rahvusvahelistes organisatsioonides,” lausus president Kersti Kaljulaid täna Aafrika Grupi ÜRO esindajatega kohtudes.

Riigipea sõnul on mitmed Aafrika riikide delegatsioonid juba käinud Eestis e-valitsemise ja digiühiskonna arendamise kogemusi omandamas ja detsembris on Eestil plaanis osaleda  Aafrika-Euroopa kõrgetasemelisel foorumil, mis keskendub digiteemadele. „Ka paljudel Eesti ettevõtetel on suur huvi siseneda Aafrika kiiresti arenevale turule, kus on palju uusi võimalusi“ lisas president Kaljulaid.

Vabariigi President tutvustas ÜRO Aafrika grupi riikidele ka Eesti eesmärke ÜRO julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks kandideerimisel ja arutas Aafrika Grupi esindajatega nende jaoks olulisi teemasid.

Hommikul kohtus president Kaljulaid praeguste ÜRO julgeolekunõukogu valitud liikmete suursaadikutega, et rääkida nende kogemustest nii kandideerimisel kui ka julgeolekunõukogu töös.

Töövisiit lõpeb homme New Yorgi Eesti Kooli külastusega.

Head Uudised GoodNews