1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kersti Kaljulaid kohtus NATO saadikutega
President Kersti Kaljulaid kohtus NATO saadikutega

President Kersti Kaljulaid kohtus NATO saadikutega

aani suursaadik Michael Zilmer Johns, Prantsusmaa suursaadik Helene Duchene, president Kersti Kaljulaid, Ühendkuningriigi suursaadik Sarah Macintosh ja Eesti suursaadik Kyllike Sillaste-Elling

Vabariigi President Kersti Kaljulaid kohtus täna Kadriorus Taani, Prantsuse, Ühendkuningriigi ja Eesti suursaadikutega NATO juures, et arutada alliansi rolli piirkonna julgeoleku tugevdamisel ning NATO 2018. aasta tippkohtumist.

„Liitlaste lahingugrupi pidev kohalolek Eestis annab tugeva signaali NATO ühtsusest ja otsusekindlusest kogu oma territooriumi kaitsta. Lahingugrupi senine tegevus koos Eesti kaitseväega on olnud väga edukas ning oleme tänulikud kõikidele riikidele, kes sinna on oma sõdureid panustanud,“ ütles president Kaljulaid.

Eesti riigipea sõnul tuleb 2018. aastal toimuval NATO tippkohtumisel leida lahendused, kuidas vajadusel korraldada lisavägede suunamine Läänemere piirkonda ning tugevdada liitlaste kohalolekut merel ja õhus. „Samas tuleb võrdselt NATO idapiiriga pöörata tähelepanu ka Euroopa lõunapoolsete riikide julgeolekumuredele,“ lisas Eesti riigipea.

Samuti räägiti kohtumisel NATO ja Euroopa Liidu tihenevast koostööst.

Eesti suursaadik Kyllike Sillaste-Elling, Prantsusmaa suursaadik Helene Duchene, Taani suursaadik Michael Zilmer Johns ning Ühendkuningriigi suursaadik Sarah Macintosh külastasid täna ka Tapal paiknevaid liitlasvägesid, Riigikogu, Välisministeeriumit ning ja Rahvusvahelist Kaitseuuringute Keskust.

Head Uudised GoodNews