1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Kersti Kaljulaid: need riigid, kes ehitavad digitaalse ühiskonna kiiremini üles, on 21. sajandil edukamad
President Kersti Kaljulaid: need riigid, kes ehitavad digitaalse ühiskonna kiiremini üles, on 21. sajandil edukamad

President Kersti Kaljulaid: need riigid, kes ehitavad digitaalse ühiskonna kiiremini üles, on 21. sajandil edukamad

Foto: Andres Putting/Vabariigi Presidendi Kantselei

„Need riigid, kes ehitavad digitaalse ühiskonna kiiremini üles, on 21. sajandil edukamad,“ lausus Vabariigi President täna Rootsi-Soome kultuurikeskuse Hanaholmeni tulevikufoorumil. Digiühiskonna toimimiseks peavad valitsused tagama oma kodanikele ja ettevõtetele võimaluse kasutada turvalist ja usaldusväärset elektroonilist identiteeti, lisas president Kaljulaid.

„Rääkides praegust tööturgu ja ka inimeste tööharjumusi puudutavast murrangust, peame aru saama, kas meie juhtimismudelid suudavad sellega toime tulla,“ lausus riigipea. Valitsused peavad hakkama mõtlema, kuidas tuua  juurde uusi allikaid praegustesse mudelitesse suubuvasse maksuvoogu, lisas president Kaljulaid.

„Võidavad need riigid, kes tegutsevad kiiresti, sest digitaalsed ja muud nomaadid seovad end vaid nende kohtadega, kus neile on loodud paindlikumad tingimused maksude maksmiseks ja tagatiste kasutamiseks,“ lausus Vabariigi President.

Selleaastane Hanaholmeni tulevikufoorum keskendus digiteemadele, innovatsioonile ja tootlikkusele. President Kersti Kaljulaid rääkis foorumil Eesti kogemustest digivaldkonnas ning osales koos Soome transpordi- ja kommunikatsiooniministri Anne Berneri, Rootsi avaliku halduse ministri Ardalan Shekarabi ja Uppsala Ülikooli poliitika professori Joakim Palmega paneelis „Kuidas muudab digitaliseerimine inimesi ja ühiskonda“.

Monika Kuzmina Peatoimetaja