1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ProgeTiiger kutsub programmeerima, äppe looma ja roboteid ehitama
ProgeTiiger kutsub programmeerima, äppe looma ja roboteid ehitama

ProgeTiiger kutsub programmeerima, äppe looma ja roboteid ehitama

ProgetiigerHariduse Infotehnoloogia Sihtasutus kuulutab välja esimese üle-eestilise ProgeTiigri konkursi „Tuleviku õpperuum 2050“, kus kõik õppijad vanuses 5-19 aastat saavad programmeerida, roboteid ehitada, äppe ja muud põnevat luua. Ülesanne on luua selline õppekeskkond, mis õppijaile endile meeldiks.

„ProgeTiigri õpilaskonkursiga soovime lastele ja noortele anda võimaluse oma loovtööoskusi tehnoloogia valdkonnas demonstreerida, nii nagu seda saab teha näiteks muusikas, kunstis ja spordis,“ sõnas ProgeTiigri programmijuht Mari-Liis Peets. „Kindlasti on palju neid lapsi ja noori, kes kodus iseseisvalt midagi nokitsevad ja ehitavad, kuid loodut laiemalt jagada ei saa. Konkurss annab tehnoloogiahuvilistele võimaluse oma loovtöid näidata ja tunnustust saada.“

Konkursil osalemiseks peab esitama loovtöö, mis kuulub ühte järgnevaist kategooriatest: arvutianimatsioon või -mäng; robotid ja tuleviku õpperuum; muusikapala „Koolikell”; 3D graafika; mobiilne äpp. Konkursi teemasid toetavad programmi raames loodud materjalid, mis on üleval www.progetiiger.ee.

ProgeTiigri konkurss toimub kolmes etapis. Esmalt toimuvad 11.-17. oktoobrini maakondlikud eelvoorud, kus võistlejad tutvustavad oma loovtöid ja saavad näpunäiteid täiustamiseks. „Selle nädala loosungiks võiks olla „Progeda on lahe!“, seome ProgeTiigri konkursi Code Week´i initsiatiiviga, et toetada sellega Euroopa ühispingutust,“ ütles Mari-Liis Peets. 10.-30. novembril on esitatud tööde hindamisaeg, hindab žürii ning toimub ka avalik hindamine. 15. detsembriks selguvad iga kategooria kolmest vanuserühmast 10 tööd, mis osalevad 24. jaanuaril 2015 toimuval finaalüritusel Tallinna Lauluväljakul.

Maakondlikesse eelvoorudesse registreerimine toimub 15.-29. septembrini. Konkursil saavad osaleda lapsed 2-5 liikmelistes võistkondades lasteaedadest, üld- ja kutsekoolidest ja huviringidest. Õpilaste juhendajaks võivad olla ka lapsevanemad. Konkursitingimustega saab lähemalt tutvuda ja registreerida http://www.progetiiger.ee

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) ProgeTiigri programm on keskendunud tehnoloogiahariduse lõimimisele õppetöösse, eesmärk on äratada õppijates huvi inseneriteaduste, disaini, tehnoloogia ja IKT valdkondade vastu ning toetada laste tehnoloogilist mõtlemist ja taipu, et neist saaks tehnoloogia loojad mitte ainult tarbijad.

Head Uudised GoodNews