1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ProgeTiiger kutsub Viljandimaa koolinoori roboteid ehitama, äppe looma ja programmeerima
ProgeTiiger kutsub Viljandimaa koolinoori roboteid ehitama, äppe looma ja programmeerima

ProgeTiiger kutsub Viljandimaa koolinoori roboteid ehitama, äppe looma ja programmeerima

ProgetiigerKõik programmeerimis- ja robootikahuvilised saavad 15.- 29. septembril  registreerida end esimesele üle-eestilisele ProgeTiigri õpilaskonkursile. Õppijaid vanuses 5-19 kutsutakse roboteid ehitama, äppe looma ja programmeerima. ProgeTiiger aitab luua sellist õpikeskkonda, kus õpilastele endile õppida meeldiks.

ProgeTiigri Viljandimaa kontaktisiku, Viljandi Jakobsoni kooli  õppe- ja IT juhi Laido Valdvee sõnul on ProgeTiigri õpilaskonkursi kaudu  võimalik lastele ja noortele anda võimalus demonstreerida oma loovtööoskusi tehnoloogia valdkonnas. „Osad õpilased väljendavad end muusika, spordi või kunsti kaudu. Loodan, et on palju ka neid noori, kes tehniliste lahenduste kallal nokitsevad, kuid kel puudu seni  võimalus oma oskusi näidata  ja end teistega võrrelda ning tunnustust leida. Samuti kohata ka teisi samade huvidega uusi sõpru.“

Valdvee sõnul pole kindlasti vaja ette muretseda, et konkursile oodatakse midagi keerulist ja elukauget. „Kindlasti mitte, tegemist võib olla väga lihtsa lahendusega ja  peamine on huvi korral julge pealehakkamine. Loodan väga, et meie maakonna koolid tulevad selle üleskutsega kaasa ning igas koolis ja miks mitte ka lasteaias  on keegi, kes korjab huvilised kokku ja võtab juhendada. Noorte juhendaja võib loomulikult olla ka väljastpoolt kooli.“

Konkursi teema on „Tuleviku õpperuum 2050”, kus õppijad saavad luua sellise õppekeskkonna, milles neile endile õppida meeldiks. Konkursil osalemiseks peab esitama loovtöö, mis kuulub ühte järgnevaist kategooriatest: arvutianimatsioon või -mäng; robotid ja tuleviku õpperuum; muusikapala „Koolikell”; 3D graafika; mobiilne äpp. Konkursi teemasid toetavad programmi raames loodud materjalid, mis on üleval ProgeTiigri kodulehel.

ProgeTiigri konkurss toimub kolmes etapis. Esmalt toimuvad 11.-17. oktoobrini eelvoorud 14 Eesti maakonnas, kus võistlejad tutvustavad oma loovtöid.

15.-19. septembrini saab end maakondlikesse voorudesse kirja panna. Registreerida saab 2-5 liikmelisi võistkondi lasteaedade-koolide, huviringide või kasvõi perede kaupa. Viljandi maakonna kontaktisik on Viljandi Jakobsoni kooli õppe- ja IT  juht Laido Valdvee, tel 43 518 53; e-post laido.valdvee@vjk.vil.ee.

15. detsembriks selguvad iga kategooria kolmest vanuserühmast 10 tööd, mis osalevad 24. jaanuaril 2015 toimuvas lõppvoorus Tallinna Lauluväljakul.

Konkursitingimustega saab lähemalt tutvuda http://www.progetiiger.ee.

Head Uudised GoodNews