1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Programmeerimisnädal toob kokku tuhanded programmeerimishuvilised
Programmeerimisnädal toob kokku tuhanded programmeerimishuvilised

Programmeerimisnädal toob kokku tuhanded programmeerimishuvilised

maailm15.-23. oktoobril 2016 toimub üleeuroopaline programmeerimisnädal Code Week, mis toob kokku tuhanded programmeerimishuvilised ka Eestis. Nädala jooksul toimub ligi 150 tasuta programmeerimisüritust lastele, noortele ja täiskasvanutele pea igas maakonnas.

Üleeuroopaline programmeerimisnädal Code Week on rohujuuretasandi ettevõtmine, mille eesmärk on tutvustada programmeerimist lõbusal ja kaasahaaraval viisil ning tuua see lähemale meie igapäevaelule.

Code Week toimub Eestis juba neljandat korda. Kui põhiliselt korraldavad üritusi koolid ja huviringid, siis sel aastal on organisaatorite ring veelgi laienenud. Haridus- ja Teadusministeeriumi, Tagasi Kooli ja ITL-i koostöös käivad mitmed IT ettevõtted – Playtech, Tele2, Elisa Eesti, Nortal, Icefire, CGI Eesti, ITL, TTÜ Infotehnoloogia teaduskond ja AS Sertifitseerimiskeskus – koolides andmas külalistunde teemal „Kõik on IT“. Tarkvaraarendusfirma Mooncascade korraldab huvilistele töövarjupäeva, et tutvustada tarkvaraarendaja tööd. Tartus õpetab Fortumo koos bändiga Cartoon tudengitele muusika programmeerimist. Tallinna Keskraamatukogu korraldab nädala vältel mängude programmeerimise töötubasid lastele ja noortele, Pärnu Keskraamatukogus pakutakse eakamatele digiseadmete kasutajatele IT konsultatsioone ning juhendatakse nutivahendite kasutamisel.

“Eestis ollakse Code Week’i ürituste korraldamisel aktiivsemad kui mujal Euroopas, kui vaadata suhet rahvaarvu,” ütles HITSA juhatuse liige Ene Koitla. “Sisuliselt näitab see, et Eesti e-edu ei ole ainult kitsa ringkonna saavutus, vaid meil on huvi, valmidus ja kompetents kaasalöömiseks olemas ka rohujuure tasandil. Kuna paljuski on tegu noortele suunatud üritustega, siis on see ka positiivne märk sellest, et e-Eestile tuleb järelkasvu.”

HITSA toetusel korraldavad koolid ja lasteaiad üle kogu Eesti ligi 100 ProgeTiigri õpituba, mis aitavad õpilastel mõista tehnoloogia taga olevat sisu. 5-20aastastele lastele ja noortele suunatud tasuta töötubades luuakse animatsioone, mänge ja mobiilseid äppe, ehitatakse ja programmeeritakse roboteid, tutvutakse 3D-maailmaga ning disainitakse nutikat kodu. Mitmetes töötubades on oodatud kaasa lööma ka lapsevanemad.

Kõik programmeerimisnädala üritused leiab programmeerimisnädala kaardilt.

Head Uudised GoodNews