1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. PÜHAD EI JÄÄ PIDAMATA I Eesti Vabaõhumuuseum kutsub kodus vanapäraseid lihavõttepühi pidama
PÜHAD EI JÄÄ PIDAMATA I Eesti Vabaõhumuuseum kutsub kodus vanapäraseid lihavõttepühi pidama

PÜHAD EI JÄÄ PIDAMATA I Eesti Vabaõhumuuseum kutsub kodus vanapäraseid lihavõttepühi pidama

Kuigi lihavõtted tulevad sel kevadel teisiti, ei jää pühad pidamata. Eesti Vabaõhumuuseum on loonud lihavõtete veebikursuse, mis juhatab vanade tavade ja kommetega läbi terve suure nädala, et nii kevadisele rõõmupühale vastu minna. Lisaks on igas vanuses huvilised oodatud osalema kauneima pühademuna fotokonkursil.

Kodulehele on koondatud mitmesuguseid kevadpühade tarkusi, videoid ja nuputamist, et pühadeootust isolatsiooniajal veidi vaheldusrikkamaks muuta. Näiteks saab teada, millal tuleb vältida kärarikkaid töid, kuidas koduste ja looduslike vahenditega mune värvida või millal hoiduda juuste kammimisest.

Kuni 19. aprillini kutsume kõiki huvilisi osalema Jänes Hanno kauneima pühademuna fotokonkursil. Konkursil osalemiseks tuleb värvida või joonistada pühademuna, pildistada oma töö üles ning saata see e-posti aadressile konkurss@evm.ee. Võistlusfotosid võib postitada ka vabaõhumuuseumi Facebooki lehele. Kõikide fotode põhjal luuakse Facebooki lehele virtuaalnäitus, kus 20.-23. aprillini saab igaüks oma lemmikule hääle anda. Nii žürii kui publiku lemmik pärjatakse 24. aprillil auhindadega.

Head Uudised GoodNews