1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pühade ajal eelistatakse üha enam kanaliha
Pühade ajal eelistatakse üha enam kanaliha

Pühade ajal eelistatakse üha enam kanaliha

1172369_36721123Kanaliha eelistamine jõulude ajal ja aastavahetusel kasvab Eesti peredes hoogsalt iga aastaga – möödunud pühadehooajal kasvas Talleggi kanatoodete müük võrreldes eelmise aastaga ligi 5%.

Kodumaise linnulihatootja Talleggi andmetel soetavad Eesti tarbijad pühadelaua katmiseks nii juba maitsestatud kujul kanatooteid, nagu ahjukarbid ja ahjukanad, kui ka värsket kanaliha. Sama trendi toetab ka aasta-aastalt kasvav linnuliha tarbimine, mis 2013. aastal oli 23,2 kg inimese kohta aastas.

“Tarbijate lemmikuks on pühade ajal erinevad ahjukanad – tänavu osutusid eriti populaarseteks klassikaline ahjukana ja kukeseentega ahjukana. Mõlemad on traditsioonilised-kodused maitsed,” ütles Talleggi turundusjuht Triin Kõrgmaa.

Kõrgmaa sõnul on sellel hooajal esimest korda poeriiulitele jõudnud erinevate broileritükidega ahjukarbid samuti näidanud suurt populaarsust. “Enim on müünud ahjupoolkoivad mee ja läätsedega. Samas kiidavad tarbijad heaks võimalust valida igale pereliikmele sobiv broileriliha tükk, olgu selleks poolkoivad, tiivad või kintsud,” täheldas Kõrgmaa. Tallegg valmistas talvisel hooajal uued erimaitsetega ahjukarbid: ahjukintsud barbecue-marinaadis, ahjupoolkoivad läätsede ja meega ning ahjutiivad datlisiirupi-balsamico kastmes. Kokku kasvas erinevate ahjuvalmis toodete müük võrreldes eelmise aastaga 8%.

Lisaks ostetakse pühade ajal Talleggi andmetel usinalt ka suitsukana erinevaid tükke, mille müük kasvas eelmise aastaga võrreldes 22%. Neid kasutatakse nii külmlaua suupistetena kui ka erinevates salatites. “Tavapäraselt kasvab detsembris ka külmutatud subproduktide, eriti aga külmutatud kanamaksa müük, mille tarbimine kasvas detsembris ligi 20% ,” lisas Kõrgmaa.

Talleggi tooted kuuluvad AS HKScan Estonia tootevalikusse. HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mis kuulub HKScan kontserni. HKScan on Põhjamaade juhtiv lihaekspert. HKScan toodab, müüb ja turustab tugevate kaubamärkide all kvaliteetset ja vastutustundlikult toodetud sea- veise-, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. Ettevõtte koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades. HKScan ekspordib tooteid peaaegu 50 riiki. HKScan Grupi 2013. aasta netokäive oli 2,1 miljardit eurot ning kontsernis töötab ligi 7 700 töötajat, mis teeb kontsernist ühe Euroopa juhtiva lihaettevõtte.

Head Uudised GoodNews