1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pühade-eelne nädalavahetus täidab Pärnu südalinna jõulumeeleoluga
Pühade-eelne nädalavahetus täidab Pärnu südalinna jõulumeeleoluga

Pühade-eelne nädalavahetus täidab Pärnu südalinna jõulumeeleoluga

Sel nädalavahetusel toimuvad Pärnus Iseseisvuse väljakul ja väljaku Ringi tänava poolses servas mitmed pühadega seotud sündmused, mis toovad endaga kaasa ka ajutised ümberkorraldused liikluses.

20. ja 21. detsembril kutsub Pärnu valgusfestival „ÖÖvalgel“ osa saama eepilisest valgusetendusest „Papa Walgus“, mis toimub Pärnu kunagise linnapea Oskar Alexander Brackmanni kodumaja ees (vana bussijaam, Ringi 3). Ringi 3 maja ees etenduv valgusspektaakel on pühendanud omaaegse meeri valitsemiseajale, mil Pärnus võeti kasutusele elektrivalgustus. Valgusetenduse teksti on loonud Pärnust pärit räppar Tommyboy, muusikaline kujundaja on Markus Robam, lavastaja Kaili Viidas, valguskujundaja Ivar Peterskihh ja videokujunduse loonud Argo Valdmaa. Vaatemängulise etendusega tähistatakse toomapäeva ja talvist pööripäeva, mil valgus hakkab jälle saama võitu pimeduse üle.

Laupäeval enne kell 19 algavat etendust kuulutab Pärnu linnapea Romek Kosenkranius Brackmanni maja ees välja jõulurahu.

Iseseisvuse väljakule on põhjust sel nädalavahetusel tulla ka päevasel ajal: 21. ja 22. detsembril töötab väljakul jõuluküla ühes jõuluturuga. Jõulukülas askeldab ringi jõuluvana ühes abilistega, meeleolu hoiab lõbusana moderaator Emil Rutiku. „Kõlab talvemuusika, piiluvad päkapikud ja ehk juhtub ka mõni jõuluime,“ ütleb jõuluküla korraldaja Kristi Raidla. Taaditelgis saavad lapsed jõuluvanale jõulusalme ette lugeda ja koos taadiga pilti teha. Telki mahub ka päkapikukool, kus jõulumemm jagab lastele olulisi jõulutarkusi. Jõulukülas saab teha tutvust teraapiaponidega ja võtta ette väikese ringsõidu lõbusõidurongiga. Lisaks mainitule pakub jõuluküla mitmekesist meelelahutusprogrammi. Tänavatoitlustust jõuluturul Raidla sõnutsi ei ole, küll saab siit osta kaasa head ja paremat nii toidulauale kui ka taadi kingikotti.

Kuna jõuluküla toimetab keskkonnasäästlikult, paluvad korraldajad külastajail võtta kaasa oma ostukoti. Jõulukohvikusse jõulujooki ja sooja suppi oodatakse maitsma ühes oma joogikruusiga. Loodust hoidvat mõtteviisi järgitakse ka jõuluküla kaunistamisel: Iseseisvuse väljak dekoreeritakse Neeva Aia puukoolist pärinevate potitaimede ning ainult valgusraie korras maha võetud kuuskede ja mändidega.

Nii valgusetendused kui ka jõuluküla külastus, kultuuriprogramm ja tegevused taaditelgis on kõigile tasuta.

Ka Pärnu vanalinna südames, Rüütli tänava keskel ja selle väikestel kõrvaltänavatel toimub toomapäeval mitmeid pühadeteemalisi ettevõtmisi.

Liikluspiirangud:
» Rüütli tänav (Aia ja Ringi vaheline lõik) on liiklusele suletud 18. detsembri õhtust kuni 22. detsembri õhtuni.
» Ringi tänav (Malmö ja Rüütli vaheline lõik) on liiklusele suletud 20. ja 21. detsembril kella 18-21.30. Parkimis- ja peatumiskeeld kehtib sel lõigul 20. ja 21. detsembril kella 15-21.30.

Head Uudised GoodNews