1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Pühapäeval toimub Tartus PÖFFi esimene seanss Elektriteatris
Pühapäeval toimub Tartus PÖFFi esimene seanss Elektriteatris

Pühapäeval toimub Tartus PÖFFi esimene seanss Elektriteatris

471897_6789485216. novembril kell 17 toimub esimene pidulik seanss Tartu Elektriteatri uue kaasaegsele digikino standardile vastava kinoprojektoriga, mis on Elektriteatrisse jõudnud Tartu linna kaasava eelarve ja Eesti Kultuurkapitali toel. Seansi juhatab sisse Tartu linnapea Urmas Klaas.

Aasta eest korraldas Tartu linn esimese kohaliku omavalitsusena Eestis kaasava eelarve protsessi, kus linlased said ise välja pakkuda ideid, mida oma kodulinnas parandada. Seejärel toimunud rahvahääletuse tulemusena osutus valituks Kultuurikvartali esitlustehnikaga varustamise ettepanek. Üks osa sellest oli ka Tartu Elektriteatri DCP projektor.

DCP ehk digital cinema package on kaasaegne kinostandard digitaalsetelt kandjatelt filmide näitamiseks. Digitehnikale üleminek on suur väljakutse kõikidele väikekinodele ja kinopunktidele üle Eesti, kus ilma digitehnikata kino näitamist jätkata on peaaegu võimatu.

Lisaks panustas projektori ostu Eesti Kultuurkapital, kes viimase kahe aasta jooksul on toetanud üheksa kino digiteerimist üle Eesti.

Digitehnika avaseanss 16. novembril on ühtlasi Tartu PÖFFi esimene seanss Elektriteatris, kus tänavu linastub esmakordselt Eesti suurima filmifestvali põhiprogramm, mis poleks uue digitehnikata võimalik. Elektriteatris toimub 30 seanssi ning publik saab festivali jooksul Tartu kinodes vaadata kokku üle 130 filmi.

Pühapäeva õhtul tuleb näitamisele Rootsi selleaastane kandidaat parima võõrkeelse filmi Oscarile – Ruben Östlundi lavastatud “Vääramatu jõud”. Paheliselt naljakas psühhodraama vaatleb noort kodanlikku mudelperekonda suusapuhkusel Alpides. Lisaks jõulisele dramaturgiale pakub film maalilisi loodusvaateid. Pileteid saavad huvilised soetada PÖFFi info- ja piletikeskustest ning kõikidest Piletilevi müügikohtadest üle Eesti.

Tartu Elektriteater on art-house kino Tartus, mis tegutseb Tartu Uue Teatri majas aadressil Lai 37. Elektriteater on toimumispaigaks mitmele filmifestivalile. Aastaringses programmis linastuvad eesti filmid, euroopa väärtfilmid, uuem indiekino ja filmiklassika.


Head Uudised GoodNews