1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Raadioteatri näitlejaauhinna saab Hans Kaldoja
Raadioteatri näitlejaauhinna saab Hans Kaldoja

Raadioteatri näitlejaauhinna saab Hans Kaldoja

Foto: Ülo Josing/ERR

Rahvusringhäälingu Raadioteater andis täna üle kaks traditsioonilist iga-aastast auhinda – Eesti näitlejale mõjuva töö eest raadioeetris; ja eestimaise kultuuri silmapaistvale edendajale.

Hans Kaldoja on oma mitme aastakümne pikkuse näitlejatööga pälvinud raadiorežissööride suure usalduse. Rahvusringhäälingu fonoteegis säilitatakse praeguse seisuga ligi 700 tema osalusega helisalvestist, kuhu kuulub 130 kuuldemängurolli, 62 viieosalist järjejuttu, 116 “Meelejahutaja” sketši, arvukalt õhtujutte ja luulesaateid. Preemiaga seotud auaadress antakse Hans Kaldojale üle Raadioteatri rajaja Felix Moori 110. sünniaastapäeva tähistaval koosviibimisel Särevi teatritoas 12. aprillil kell 12.

Samas tunnustati tänavust Felix Moori tänuauhinna laureaati, Klassikaraadio asutajaliiget ja peatoimetajat Tiia Tederit. Auhind on tunnustuseks missioonitundliku loova töö eest eestikeelse kultuuri hoidmisel ja jäädvustamisel. Tiia Teder on praeguseks 18 aastat töötanud vääris-raadiokanali heaks, vahendades järjepidevalt kodumaist sõna- ja muusikakunsti.

Felix Moori tänuauhind on eraalgatuslik, selle paneb välja Mart Relve. “Ilma Felix Moorita ei oleks meil sellist raadiot nagu meil on täna. Tema mälestuse elushoidmiseks ja eestikeelset kultuuri edendavate inimeste tunnustamiseks ongi Felix Moori tänuauhind mõeldud,” ütles Relve.

Head Uudised GoodNews