1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. RAAMIST VÄLJA! Personalijuhid vahetavad päevaks omavahel töökohad
RAAMIST VÄLJA! Personalijuhid vahetavad päevaks omavahel töökohad

RAAMIST VÄLJA! Personalijuhid vahetavad päevaks omavahel töökohad

juhtimine
Foto: Shutterstock

Veerandsaja ettevõtte personalijuhid vahetavad 31. oktoobril, PARE 25 sünnipäeval, omavahel töökohad. Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE töövahetusalgatuse eesmärk on juhtida avalikkuse tähelepanu personalitöö tähtsusele ja anda personalijuhtidele võimalus praktiliseks kogemuste vahetamiseks. PARE soov on arendada  Eesti töökultuuri ja inimeste juhtimist võrreldavaks maailma edukamate ja eesrindlikematega.

Esmakordselt toimuval töövahetuspäeval osaleb tänavu 25 mainekat ettevõtet ja asutust, kelle seas on näiteks Tallinna Vesi, Baltika Grupp, G4S Eesti, Eesti Rahvusringhääling, Rahvusooper Estonia, Paulig, SEB Pank, RagnSells, Bauhof, Telia, Riigikantselei jne.

Ene Olle, PARE tegevjuhi sõnul võimaldab personalijuhtide vahetuspäev kõige vahetumalt suurendada ühiskonna sidusust ja konkurentsivõimet läbi avatuse, sünergia  ning reaalsete parimate praktikate ja väljakutsete lahendamise. “Meie eesmärk on, et vahetuspäeva lõpuks on Eesti organisatsioonide personalijuhid näinud teise ettevõtte töökeskkondi ja sisekliimat ning kogunud uusi ideid, on saanud inspiratsiooni ja koostöökogemuse. Vahetuspäeva tagasiside aitab organisatsioonil näha asju teistmoodi, väljastpoolt tulnu värske pilgu läbi. Omandatud mõtete kinnistamiseks, saavad pärast vahetuspäeva personalijuhid omavahel kokku ja jagavad kogetut ning mõtteid töövahetuspäeva kohta,” kirjeldas Olle.

Kärt Kinnas, Rahvusooper Estonia personalijuht loodab vahetuspäevalt eelkõige väärt tagasisidet oma valdkonna tipptegijatelt. “Omal moel on suur julgus ja vastutus lubada teine personalijuht oma tööpõllule, ent näen, et osalejatel on sellest palju õppida. Lisaks annab töövahetus vahva vaheduse argirutiini ja aitab luua koostöösuhteid ettevõtete vahel,” kirjeldas Kinnas ootusi vahetuspäevale.

Töövahetuspäevaga soovib PARE ärgitada avalikkust kaasa mõtlema mitmetel tööjõudu puudutavatel teemadel nagu inimeste väärtustamine, nende kompetentsid, töötajate hoidmine ja uued juhtimisviisid. Lisaks soovime projektiga julgustada organisatsioone ja inimesi olema avatumad ning uuendusmeelsemad.

Eesti Personalijuhtide Ühing (PARE) tähistab tänavu 25. juubeliaastat.

PARE võrgustikus on üle 2000 personalijuhi üle Eesti olles seeläbi inimeste juhtimise üks olulisemaid vedajaid Eestis.

Head Uudised GoodNews