1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Rahanduskomisjoni poolt algatati ettevõtlust soodustav eelnõu
Rahanduskomisjoni poolt algatati ettevõtlust soodustav eelnõu

Rahanduskomisjoni poolt algatati ettevõtlust soodustav eelnõu

calculator stethoscopeRiigikogu rahanduskomisjon algatas oma tänasel istungil maksukorralduse seaduse täiendamise seaduse, mille kohaselt peab maksuseaduse, samuti selle muudatuse vastuvõtmise ja jõustumise vahele üldjuhul jääma vähemalt kuus kuud. Sätet ei kohaldata maksukohustuslast soodustava mõjuga  maksuseaduse ja selle muudatuse korral.

„Tegu on äärmiselt olulise ja põhimõttelise otsusega, mis parandab ettevõtluskeskkonda. See annab kindlustunnet nii tänastele ettevõtetele kui ka neile kes tulevikus plaanivad kas ja kuhu oma firma luua. Lisaks laieneb see ka kõigile füüsilistele isikutele, kes teavad paremini pere-eelarvet planeerida,“ ütles rahanduskomisjoni esimees Rannar Vassiljev.

„Riigi ülesanne on luua ettevõtjatele ennustatav maksukeskkond. Vajalik on ka maksumuudatuste sisseviimiseks eelnevalt läbirääkida ettevõtjatega,“ märkis rahanduskomisjoni aseesimees Sven Sester.

Seaduse jõustumine on kavandatud käesoleva aasta 1. juulile.

Eelnõu toetab Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ettepanekut, et maksumuudatuste vastuvõtmise ja jõustumise vahele jääks vähemalt pool aastat.

 

Head Uudised GoodNews