1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. RAHVAHÄÄLETUS I Vali enda lemmik parima õpilasfirma võistluse finalistide seast
RAHVAHÄÄLETUS I Vali enda lemmik parima õpilasfirma võistluse finalistide seast

RAHVAHÄÄLETUS I Vali enda lemmik parima õpilasfirma võistluse finalistide seast

Piirangutele vaatamata selgitatakse 29. aprillil veebipõhiselt välja Eesti parim õpilasfirma, mille finalistid on juba selgunud ja ootavad sellel nädala jooksul hääli rahvahääletuse vahendusel.

Eesti parim õpilasfirma 2020 ehk PÕF2020 on riigi suurim noorte ettevõtlusvõistlus, mis on sellel aastal juubelihõnguline, kuna võistlus toimub juba 25. korda. Parimaks tunnistatud noorte ettevõte esindab Eestit Euroopa parima õpilasfirma võistlusel, kus Eesti esindajad on 25 aasta jooksul toonud koju tervelt kolm esikohta ning mitmeid poodiumikohti.

„Sellel aastal oleme registreerinud rekordiliselt 445 õpilasfirmat, millest põhjalikult koostatud aruannete põhjal valiti finaali 24 parimat, kes peavad ennast nüüd tõestama viimases voorus,“ selgitas Junior Achievement Eesti direktor Kersti Loor. „Me ei vali siin võistlusel üldse parimat äriideed, vaid ikka ettevõtet. See tähendab, et lisaks ideele peavad noored näitama ka suurepärast meeskonnatööd, arusaamist finantsidest, turundusest ja müügist ning jätkusuutlikkust pärisfirmana toimetulemiseks.“

Kolmapäeval, 29. aprillil toimuv lõppvoor ja auhinnagala on täies ulatuses veebipõhine ning võitja selgitamiseks tuleb ettevõtetel läbida erandkorras kaks vooru – aruanded ja vestlus žüriiga. Tavapäraselt on võistluse oluliseks osaks olnud ka stendivoor ja lavaesinemised.

Lisaks aasta parimale õpilasfirmale selguvad galal ka JA Eesti aasta ettevõtlusõpetaja, JA Eesti aasta mentori ning vägeva vilistlase autasude saajad. „See on samuti väga oluline osa meie võistlusest, sest just tänu suurepärastele õpetajatele ja mentoritele on meie õpilasfirmad nii edukad olnud,“ märkis Loor.

Veel enne lõppvõistlust on aga kõik väga oodatud lähemalt tutvuma finaali pääsenud õpilasfirmadega ning oma lemmikute poolt hääletama, sest lõppvõistlusel antakse välja ka alati ihaldatud rahva lemmiku tiitel.

Hääletamiseks on kuni 29. aprillil kell 16ni avatud veebileht.

Link nutiseadmetele SIIT!

Finaalis on kokku 24 õpilasfirmat, kes esindavad koole üle terve Eesti. Kui Tallinna koolidest on kokku 9 õpilasfirmat, siis võistlustules on õpilasfirmad ka näiteks Põltsamaalt, Kiilist, Haapsalust, Võrust, Põlvast ja mujalt. Hugo Treffneri Gümnaasiumist on finaali pääsenud tervelt kolm noorte ettevõtet.

Õpilasfirmade pakutavate toodete ja teenuste hulka kuuluvad näiteks hambapesutabletid, erinevad taaskasutatud moetooted, juhtmevaba lamp, rahvamuusika ansambel ja palju muud.

Hiljuti alustas tegevust ka paljusid õpilasfirmasid koondav e-pood.

JA Eesti suurtoetaja on SEB Pank. Võistluse läbiviimist toetavad ettevõtlusõppeprogramm Edu ja Tegu Euroopa Sotsiaalfondist ja Zero Media OÜ. Eesti parima õpilasfirma riietab Euroopa võistluseks esinduslikuks ja moodsaks Monton.

Head Uudised GoodNews