1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Rahvusooper Estonia teatrilaat tõi kohale 8500 teatrihuvilist
Rahvusooper Estonia teatrilaat tõi kohale 8500 teatrihuvilist

Rahvusooper Estonia teatrilaat tõi kohale 8500 teatrihuvilist

Täna toimus Estonia teatrilaat, mis juhatas sisse rahvusooperi 113. hooaja. Laata külastas hinnanguliselt 8500 inimest. Kokku osteti laadalt enam kui 2300 teatripiletit. Rahva tungivale soovile vastu tulles kestab rahvusooperi piletite soodusmüük teatri kassades ja Piletimaailmas kuni 9. septembri südaööni.

„113. hooajal jätkab Estonia hea hooga,“ rääkis teatrijuht Aivar Mäe. „Kavas on anda enam kui 400 etendust ja kontserti. Toome lavale 6 uuslavastust ja sõidame üle mitmekümne aasta külalisetendusi andma Moskva Suurde Teatrisse, ka külastab Eesti Rahvusballett Glasgow’d. Lisaks Estonia kaunile 105-aastasele majale anname etendusi mujalgi Eestis – Jõhvis, Tartus, Haapsalus, Paides ja Pärnus,“ loetles Mäe teatri tegemisi. Ta lisas, et suve jooksul on taastatud Estonia II rõdu selle esialgsel kujul, mis annab teatrisaali kohti juurde. Samuti kinnitas Mäe, et oktoobri lõpus avatakse uue kuue saanud Estonia talveaias restoran, kus teatrikülastajad ja teisedki saavad einestada hiliste õhtutundideni.

Kuulsate estoonlaste jäljerajale lisati uued jalajäljed: jäädvustatud sai maestro Eri Klasi, balletiprimadonna Helmi Puuri ning rahvusooperi pikaaegse peakoormeistri Uno Järvela mälestus.

Estonia alustab 4. septembril sügishooaega Zelleri operetiga „Linnukaupleja“. 6.–9. septembrini toob Estonia teatribuss Tartumaa, Viljandimaa, Pärnumaa ning Ida-Virumaa teatrisõbrad soodsalt ja mugavalt koduukse eest teatrini ning viib pärast etendust tagasi koju. Valikus on neli armastatud lavastust: ballett „Kratt“, koomiline ooper „Armujook“, klassikaline ballett „Luikede järv“ ja äsja Estonias esietendunud muusikal „Buratino“.

Esimese uuslavastusena esietendub juba 21. septembril Puccini ooper „Tütarlaps kuldsest läänest“, mille lavastaja, valguskunstnik ning dirigent on maailmakuulus Argentiina tenor José Cura.

Head Uudised GoodNews