1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Rahvusraamatukogus saab näha Jaapani kunstniku Eestile pühendatud maale
Rahvusraamatukogus saab näha Jaapani kunstniku Eestile pühendatud maale

Rahvusraamatukogus saab näha Jaapani kunstniku Eestile pühendatud maale

13. augustil kell 12 avatakse Rahvusraamatukogu 6. korruse näitusesaalis Jaapani kunstniku Hiroshi Umezaki Eestile pühendatud maalinäitus „Otsides teist sinist“.

Hiroshi Umezaki saabus Eestisse mai algul, et maalida jätk oma Portugalis sündinud maalisarjale „Sinine”. Näitusel väljas olevad teosed valmisid Viljandis.
Kunstnik on öelnud: “Nüüd tulin ma siia, Eestisse, kus hakkasin elama täiesti teistsugusel ajateljel. Pühendusin taas maalimisele, et täiendada oma värve. See näitus on pühendatud Eestile.“

Näituse avamisel osalevad Eesti suursaadik Jaapanis Toivo Tasa ja Jaapani suursaadik Eestis Tetsuro Kai, musitseerib Jaapani juhtiva kammerorkestri Orchestra Ensemble Kanazawa kvartett.

Hiroshi Umezaki on sündinud Lõuna-Jaapanis Fukuoka prefektuuris Oomuta linnas. 1976. aastal lõpetas ta Jaapani Kunstnike Liidu juures tegutsenud kunstikooli. Pärast seda on ta reisinud Euroopas, luues taieseid. Umezaki maale leidub Portugali, Luksemburgi, Belgia, Kanada ja Jaapani galeriides, muusemides ja asutustes.

Näituse teoks saamisesse panustasid Eesti Suursaatkond Tokios, Jaapani Suursaatkond Tallinnas, Jaapani-Eesti Sõprusssotsiatsioon, Eesti-Jaapani Sõprusassotsiatsioon, EU Japan Fest Jaapani Komitee ja Eesti Kunstimuuseum.

Näitus on avatud 4. septembrini.

Head Uudised GoodNews